Astos obuolių pyragas

Amerikietiškas obuolių pyrago receptas. Pyragas iš tiesų saldus, tačiau obuoliai ir rūgštis suteikia kitą atspalvį. Obuolių pyragas ypač tinka valgyti su grietininiais ledais.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Obuolių pyragas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Išplakite du kiaušinius atskyrę vieno kiaušinio baltymą. Sumaišykite su puse stiklinės cukraus, miltais, druska ir sviestu.
  • 2
    Įmaišykite vandenį ir actą, gerai išminkykite ir suformuokite du tešlos gabalus (į rutulius), dėkite į šaldytuvą atšaldyti - ne mažiau kaip 4 valandoms arba nakčiai.
  • 3
    Skardoje suformuokite pyrago dugną iš vieno atšaldytų rutulių tešlos.
  • 4
    Dideliame dubenyje išmaišykite obuolių skilteles citrinos sultyse, nusunkite skystį. Suberkite cinamoną ir cukrų, gerai išmaišykite, kad obuolių skiltelės apliptų.
  • 5
    Ant pyrago pagrindo sudėkite obuolių skilteles, kad viduryje jų būtų daugiau. Uždėkite viršutinį pyrago sluoksnį ir šakute užspauskite abiejų sluoksnių galus. Šakute subadykite pyrago viršų, kad karštis turėtų kur išeiti.
  • 6
    Apie 15 minučių kepkite 230 laipsnių temperatūroje, tuomet sumažinkite kaitrą iki 175 laipsnių ir kepkite apie 30 min. Išimkite iš orkaitės ir patepkite pyrago viršų išplaktu kiaušinio baltymu, apibarstykite cukrumi ir grąžinkite pyragą į orkaitę kepti apie 5-10min kol cukrus pagels.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą