Sudėtinės dalys:
-
Sviestas, 200 g
-
Miltai, 300 g
-
Kiaušinis, 4 vnt.
-
Pomidoras, 2 vnt.
-
Druska, pagal skonį
-
Varškė, 300 g
-
Pienas, 3 v. šaukštai
-
Bazilikas, pagal skonį
-
Fermentinis sūris, 100 g
-
Česnakas, 3 skiltelė
-
Cukinija, 1 vnt.
Gaminimas:
Patiekalai iš cukinijos? Turbūt galėtumėte tučtuojau įvardinti daugiau kaip 20, tiesa? Cukinija puikiai tinka ne tik miltiniams blynams, bet ir pyragams..
- Sumaišykite miltus, sviestą ir kiaušinį, pridėkite žiupsnelį druskos ir išminkykite tešlą. Tešlą padėkite į šaldytuvą atvėsti (pusvalandžiui);
- Atskirkite 2/3 tešlos ir ja išklokite kepimo formą (užklokite ir kraštuose);
- Nuluptą ir griežinėliais supjaustytą cukiniją ir pomidorus, smulkintas česnako skilteles bei bazilikus – viską sudėkite į tešla išklotą kepimo formą. Tuomet pridėkite varškę ir kubeliais smulkintą fermentinį sūrį;
- Sumaišykite grietinę, 3 išplaktus kiaušinius, pieną, pagardinkite prieskoniais ir supilkite ant pyrago įdaro;
- Galiausiai likusią tešlą iškočiokite ir supjaustę juostelėmis padenkite pyrago viršų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.