Kūčiukai

Tradicinio kūčių patiekalo receptas. Kantriai ir su meile gaminkite šį Kalėdų išvakarių valgį. Susitelkimo ir skanių kūčiukų!
4.88 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Apie 350g miltų suberkite į dubenį ir išmaišykite su cukruje išleistomis mielėmis;
  2. Paviršių pabarstykite miltais ir palikite uždengtą dubenį šiltai, kad mielės iškildytų tešlą;
  3. Į pakilusią tešlą supilkite aliejų įberkite dar cukraus, druskos, suberkite aguonas ir viską gerai išmaišykite;
  4. Įsijokite likusius miltus ir gerai išminkykite (apie 15-20 min), kol tešla nebelips prie rankų;
  5. Padarykite 1 cm storio volelius ir supjaustykite taip pat 1 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į skardą ir apibarstykite miltais (kad nesuliptų);
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels. Palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kad būtų traškesni;
  7. Prieš valgydami, pamerkite į aguonų pieną.

Kaip suformuoti kūčiukus greitai? Teko girdėti, kad greitiai kūčiukus suformuoti galima šiuo būdu: iškočiojame tešlą į 1 cm storio sluoksnį, jį supjaustime 1 cm kraštinės kvadratėlius. Gausiai apibarsome miltais ir beriame viską į tinklinį maišelį. Jame šiek tiek pakratome kūčiukus – jie aplimpa miltais ir pertelkliniai miltai nubyra. Iš tinklinio maišelio beriame kūčiukus tiesiai į skardą ir paskirstome tolygiais tarpais.

Susiję receptai
Atsiliepimai
Gita | 12-6-2012 12:12

O vandens nereikia?

paulina | 1-13-2012 12:01

Tas greitas patarimas geresnis uz pati recepta.

Toma | 12-13-2011 18:12

Vo! Kūčiukai – dedamės į must have lista Kalėdoms.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą