Sudėtinės dalys:
Gaminimas:
- Apie 350g miltų suberkite į dubenį ir išmaišykite su cukruje išleistomis mielėmis;
- Paviršių pabarstykite miltais ir palikite uždengtą dubenį šiltai, kad mielės iškildytų tešlą;
- Į pakilusią tešlą supilkite aliejų įberkite dar cukraus, druskos, suberkite aguonas ir viską gerai išmaišykite;
- Įsijokite likusius miltus ir gerai išminkykite (apie 15-20 min), kol tešla nebelips prie rankų;
- Padarykite 1 cm storio volelius ir supjaustykite taip pat 1 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į skardą ir apibarstykite miltais (kad nesuliptų);
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels. Palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kad būtų traškesni;
- Prieš valgydami, pamerkite į aguonų pieną.
Kaip suformuoti kūčiukus greitai? Teko girdėti, kad greitiai kūčiukus suformuoti galima šiuo būdu: iškočiojame tešlą į 1 cm storio sluoksnį, jį supjaustime 1 cm kraštinės kvadratėlius. Gausiai apibarsome miltais ir beriame viską į tinklinį maišelį. Jame šiek tiek pakratome kūčiukus – jie aplimpa miltais ir pertelkliniai miltai nubyra. Iš tinklinio maišelio beriame kūčiukus tiesiai į skardą ir paskirstome tolygiais tarpais.
O vandens nereikia?
Tas greitas patarimas geresnis uz pati recepta.
Vo! Kūčiukai – dedamės į must have lista Kalėdoms.