Kūčiukai
Tradicinio kūčių patiekalo receptas. Kantriai ir su meile gaminkite šį Kalėdų išvakarių valgį. Susitelkimo ir skanių kūčiukų!
Paruošimo min. | Gaminimo
min.
Loading...
Loading...
Paruošimo min. | Gaminimo
min.
Gaminimas
- 1
Apie 350g miltų suberkite į dubenį ir išmaišykite su cukruje išleistomis mielėmis;
- 2
Paviršių pabarstykite miltais ir palikite uždengtą dubenį šiltai, kad mielės iškildytų tešlą;
- 3
Į pakilusią tešlą supilkite aliejų įberkite dar cukraus, druskos, suberkite aguonas ir viską gerai išmaišykite;
- 4
Įsijokite likusius miltus ir gerai išminkykite (apie 15-20 min), kol tešla nebelips prie rankų;
- 5
Padarykite 1 cm storio volelius ir supjaustykite taip pat 1 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į skardą ir apibarstykite miltais (kad nesuliptų);
- 6
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels. Palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kad būtų traškesni;
- 7
Susiję receptai
O vandens nereikia?
Tas greitas patarimas geresnis uz pati recepta.
Vo! Kūčiukai – dedamės į must have lista Kalėdoms.