Kūčiukai

Tradicinio kūčių patiekalo receptas. Kantriai ir su meile gaminkite šį Kalėdų išvakarių valgį. Susitelkimo ir skanių kūčiukų!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.88 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading...
4.88 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kūčiukai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Apie 350g miltų suberkite į dubenį ir išmaišykite su cukruje išleistomis mielėmis;
  • 2
    Paviršių pabarstykite miltais ir palikite uždengtą dubenį šiltai, kad mielės iškildytų tešlą;
  • 3
    Į pakilusią tešlą supilkite aliejų įberkite dar cukraus, druskos, suberkite aguonas ir viską gerai išmaišykite;
  • 4
    Įsijokite likusius miltus ir gerai išminkykite (apie 15-20 min), kol tešla nebelips prie rankų;
  • 5
    Padarykite 1 cm storio volelius ir supjaustykite taip pat 1 cm ilgio gabalėliais, sudėkite į skardą ir apibarstykite miltais (kad nesuliptų);
  • 6
    Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels. Palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kad būtų traškesni;
  • 7
    Prieš valgydami, pamerkite į aguonų pieną.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Gita | 12-6-2012 12:12

O vandens nereikia?

paulina | 1-13-2012 12:01

Tas greitas patarimas geresnis uz pati recepta.

Toma | 12-13-2011 18:12

Vo! Kūčiukai – dedamės į must have lista Kalėdoms.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą