Trupininis pyragas su uogienės įdaru

Trupininis pyragas ir skanus, ir labai lengvai pagaminamas! Tradicinis receptas su serbentų uogienės įdaru.
3.90 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 40
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi, beriame žiupsnelį druskos, supilame aliejų, gerai išmaišome;
  2. Maišant beriame miltus. Kai tešla ims kietėti – minkykite ir suformuokite dvi tešlos dalis – vieną šiek tiek didesnę kaip kitą;
  3. Abi dalis įdėkime į šaldytuvą šiek tiek sušalti;
  4. Imkime didesniąją tešlos dalį ir sutarkuokime į skardą (padengtą kepimo popieriumi). Viduriniajam sluoksniui panaudokime serbentų uogienę. Ant viršaus užtarkuokime likusią tešlos dalį;
  5. Skardą pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkime 45 minutes.

Skaniai suvalgyti trupininį pyragą su šviežiu pienu!

Susiję receptai
Atsiliepimai
Asta | 2-9-2017 00:02

Puikus receptas, labai patiko. Kepiau su slyvu uogiene. Dejau 1 arbatini sauksteli kepimo milteliu.

Ir dar | 10-6-2016 12:10

Aš irgi laukiau kol tešla sukietėjo toj kameroj, bet gi pasirodo ir nereikia, kad būtų akmuo ta tešla, nes tarkuojasi ir šiek tiek sušalusi puikiai :)

Gaminau :) | 10-6-2016 12:10

Ačiū, receptas puikus! Nors pasiskaičius komentarų buvo kilę dvejonių.., kaip čia pavyks:) miltų šiek tiek daugiau dėjau, bet vos keliais šaukštais. O tie, kas sako, jog mažai tai gal ne pilną stiklinę beria.. Gaminau su šaldytais trintais juodaisiais serbentais. Jie be cukraus, tad šiek tiek į uogas bėriau cukraus r dar daugiau nei stiklinę į tešlą (kažkiek tarp jo buvo ir rudojo cukraus), miltus maišiau baltus su rupiais (80/20), daugiau lyg viskas ok. Tešlą palaikiau kameroj. Skanu!! Super ir ačiū :) tiesa,dar bijojau, kad aliejaus poskonis jausis, bet nieko panašaus (naudojau saulėgrąžų)

Jokūbas | 3-2-2016 20:03

@Gerda, gerai, kad dėjai serbentų, nes šiam pyragui reikia rūgštumo!

Gerda | 2-22-2016 18:02

Puikus receptas ! Viska dejau kaip parasyta, gavosi tobulo skonio pyragas !! Dejau avieciu uogiene ir saldytus juodus serbentus. Nu pasaka, vakar kepiau, jau nieko neliko, siandien vel kepu :D butinai uzsirasau sita receptuka i savo knygele ! Aciu

Jokūbas | 2-20-2016 18:02

@Jurgita, skaniai sutrupinai visą? :)

Jurgita | 2-16-2016 19:02

Ką tik iškepiau, jau valgau, valgydama rašau, na ir ką galiu pasakyti . Miltų užteko tešlai kiek ir parašytą, trapus , skanus ir greitas. Bus dar kepamas ir mylimas …

Janina | 9-28-2015 12:09

Super receptas

Egidijus | 2-26-2015 16:02

ka tu linute

lina | 2-26-2015 16:02

man pavyko bet dar negaminau

guga | 11-15-2014 13:11

pavyko skanus tik as dariau dvigubai tik aliejaus pyliau maziau o miltu kad neliptu prie ranku tiek

Loreta | 10-10-2014 10:10

Jau nežinau kelintą kartą kepu šį pyragą ir viskas liuks su tais miltais.Labai skanus ir vaikai valgo.Tik uogienes kartais dedu kitas ,kad ir su obuoliene labai skanu taip pat.

Vytaute | 9-29-2014 21:09

kepa grozis dabar pas mane :) gaila, kad uogu mazai turejau:( nezinau kodel visi raso kad miltu mazai? pats tas…:) aciu uz super lengva, greita , receptuka :) nezinau kaip jus darot, bet sviestini popieriu as suglamzau pries dedant..o tesla palaikau ne saldytuve o kameroj , greiciau susala :D

Ruta | 5-31-2014 18:05

Šis pyragas yra mano mėgstamiausias XD, tik miltų reikia daugiau :( .

Jokūbas | 5-3-2014 08:05

Ačiū Žilvinai! Žiupsnelį druskos gali įberti pačioje pradžioje kartu su cukrumi. Sėkmės ir kūrybingumo tau virtuvėje!!! :)

Zilvinas | 5-1-2014 14:05

Tai kur ta druska det? Esu pradedantysis, na jau suprantu kad i tesla, bet norisi skaityti receptus sutvarkytus pilnai.

Jokūbas | 4-10-2014 19:04

Mielai prašom, Dalija! Tikiuosi išbandysite ne vieną pyrago receptą.

Dalija | 4-5-2014 19:04

Gaminau,patiko.Iseina pigiai,bet skaniai.Aciu uz recepta.Gaminsiu pagal sita recepta dar ne karta.

Angelė | 4-5-2014 18:04

Receptas netikslus. Miltų 4 stiklinių mažai. manau reikėtų skelbti TIK IŠBANDYTUS receptus. Tie, kas rašo “dariau, patiko”, meluoja.

elena | 3-3-2014 22:03

dariau, patiko

Dalia | 7-28-2013 14:07

Dejau 5 stiklines miltu, buvo pats tas. Siaip su aliejumi pigiasnis variantas trupiniuocio, bet su sviestu jis trapesnis ir skonis sodresnis.

Jokūbas | 1-20-2013 17:01

@aš Miltų reikėtų dėti tiek, kad tešlą būtų galima minkyti iki ji bus mažai paslanki, t. y., iki nelips prie pirštų ir laikys suteiktą formą.

aš | 1-17-2013 06:01

Gaila, kad prieš darydama nepaskaičiau komentarų…. tešla net po valandos šaldymo kameroje nesukietėjo :(

Aš | 12-21-2012 14:12

Deja, gaila, kad parašytos neteisingos proporcijos:(

Milda | 11-11-2012 11:11

Šiaip tikrai esu ne mėgėja kepti pyragus, bet šitą tikrai gaminau su malonumu :) su tokiu pat malonumu ir mėgavausi juo :)

Jokūbas | 10-28-2012 13:10

Arba naudojam aliejų arba sviestą :)

Lina | 10-28-2012 10:10

Kam reikalingas aliejus? :)

Sandra | 10-27-2012 09:10

Miltų tikrai reikėjo daugiau nei parašyta, sunaudojau gal dvigubai daugiau. Šeip pyragas gavosi labai skanus ;)

Jokūbas | 10-24-2012 14:10

Lina, ačiū už pastebėtą klaidą! Miltų šiam pyragui reikės ne mažiau nei dvi stiklinės!

Lina | 10-24-2012 13:10

Miltu, kad tesla butu minkoma suejo, dar tiek kiek parasyta jei nedaugiau…

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą