Rimtas pyragas, rimtai nusiteikusiems! Palyginus su dievišku skoniu, šio varškės pyrago gamyba yra niekis. Prieš gaminant: pyragą sudarys du sluoksniai ir šokoladinis glaistas; tarp reikalingų produktų minima kava - tai tirpi kava; tinkama kepimo forma nuimamais kraštais (pagal ingredientų kiekį - 25 cm skersmens ir 10 cm aukščio, kad abiems sluoksniams pakaktų vietos).
Sudėtinės dalys
-
Miltai, 100 g
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Šokoladas (tamsusis), 250 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Sviestas, 100 g
-
Kava, 10 g
-
Riešutai, 130 g
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Varškė, 500 g
-
Grietinė, 400 g
-
Vanilinis cukrus, 2 a. šaukšteliai
-
Apelsinas, 2 vnt.
-
Želatina, 3 v. šaukštai
-
Vanduo, 5 v. šaukštai
-
Pienas, 1/3 stiklinės
Gaminimas
- 1Šokoladinis pagrindas. Sulaužome 150 g juodojo šokolado ir suberiame į dubenį, įstatytą virš karšto vandens. Šokoladui ištirpus, įmaišome tirpią kavą, cukrų (150 g) ir sviestą (85 g). Atvėsinkime. Įmaišykime dviejų kiaušinių plakinį. Tuomet įsijokime miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykime, pridėkime riešutus (tinka žemės riešutai be luobelės). Paruoštą tešlą paskirstykime kepimo formoje ir kepkime iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 22-28 min. Atvėsiname.
- 2
Varškės kremas. Į didelį dubenį sudedame grietinę, cukrų (40 g), vanilinį cukrų (2 a.š.), želatiną (ištirpdytą vandenyje), šiek tiek apelsino žievelės (smulkiai tarkuota) ir varškę. Viską kruopščiai išmaišome el. plaktuvu. Sudedame nedideliais gabalėliais pjaustytus apelsinus, šaukštu išmaišome. Varškės kremą paskirstome ant tik ką iškepusio šokoladinio pagrindo. Pyragą dedame į šaldytuvą valandai, kad varškės kremas sustingtų.- 3
Šokoladinis glaistas. Dubenyje virš karšto vandens beriame laužytą juodąjį šokoladą (100 g), dedame v.šaukštą sviesto. Ištirpusius ingredientus išmaišome, praskiedžiame trečdaliu stiklinės pieno.- 4
Šokoladinį varškės pyragą išimame iš šaldytuvo, išdalome porcijomis, kiekvieną jų apliejame šokoladiniu glaistu, papuošiame migdolo riešutais ir stambiai tarkuota apelsino žievele. Pyrago gabalėlius dedame į šaldytuvą (30 min.), kad glaistas apstingtų.Susiję receptai - 2
Kavos ne 100g o 10 gr.
@Alina. Dėkojam už pastebėtą klaidą. Turėtų būti ne 100g, o 10 g!
Dėkoju už receptą, Dieviško skonio. Norėjau paklaust, ar nesuklydot su kavos kiekiu, 100 g yra visa skardinė, aš dėjau 4 šaukštus. Kepimo formą reiktų ištepti sviestu (gal dar pabarstyti džiūvėsiais) arba patiesti kepimo popierių. Želatinos pakaktų dviejų šaukštų. Dėkoju už receptą ir laukiu atsakymo dėl kavos kiekio.
Nerealus pyragas, paprastas gaminti ir labai gerai subalansuoto skonio. AČIŪ!!!!!
Nuostabus receptas ir nuostabus varškės pyragas, ačiū!