Šokoladinis varškės pyragas

Nuostabaus šokoladinio varškės pyrago receptas. Gaivumo suteiks apelsinas ir ne per saldus varškės kremas. Gaminame namuose.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.43 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.43 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šokoladinis varškės pyragas
Rimtas pyragas, rimtai nusiteikusiems! Palyginus su dievišku skoniu, šio varškės pyrago gamyba yra niekis. Prieš gaminant: pyragą sudarys du sluoksniai ir šokoladinis glaistas; tarp reikalingų produktų minima kava - tai tirpi kava; tinkama kepimo forma nuimamais kraštais (pagal ingredientų kiekį - 25 cm skersmens ir 10 cm aukščio, kad abiems sluoksniams pakaktų vietos).

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Šokoladinis pagrindas. Sulaužome 150 g juodojo šokolado ir suberiame į dubenį, įstatytą virš karšto vandens. Šokoladui ištirpus, įmaišome tirpią kavą, cukrų (150 g) ir sviestą (85 g). Atvėsinkime. Įmaišykime dviejų kiaušinių plakinį. Tuomet įsijokime miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykime, pridėkime riešutus (tinka žemės riešutai be luobelės). Paruoštą tešlą paskirstykime kepimo formoje ir kepkime iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 22-28 min. Atvėsiname.
  • 2
    Varškės kremas. Į didelį dubenį sudedame grietinę, cukrų (40 g), vanilinį cukrų (2 a.š.), želatiną (ištirpdytą vandenyje), šiek tiek apelsino žievelės (smulkiai tarkuota) ir varškę. Viską kruopščiai išmaišome el. plaktuvu. Sudedame nedideliais gabalėliais pjaustytus apelsinus, šaukštu išmaišome. Varškės kremą paskirstome ant tik ką iškepusio šokoladinio pagrindo. Pyragą dedame į šaldytuvą valandai, kad varškės kremas sustingtų.
  • 3
    Šokoladinis glaistas. Dubenyje virš karšto vandens beriame laužytą juodąjį šokoladą (100 g), dedame v.šaukštą sviesto. Ištirpusius ingredientus išmaišome, praskiedžiame trečdaliu stiklinės pieno.
  • 4
    Šokoladinį varškės pyragą išimame iš šaldytuvo, išdalome porcijomis, kiekvieną jų apliejame šokoladiniu glaistu, papuošiame migdolo riešutais ir stambiai tarkuota apelsino žievele. Pyrago gabalėlius dedame į šaldytuvą (30 min.), kad glaistas apstingtų.
Susiję receptai
Atsiliepimai
sonata | 5-30-2015 10:05

Kavos ne 100g o 10 gr.

Jokūbas | 4-26-2015 10:04

@Alina. Dėkojam už pastebėtą klaidą. Turėtų būti ne 100g, o 10 g!

Alina | 4-14-2015 11:04

Dėkoju už receptą, Dieviško skonio. Norėjau paklaust, ar nesuklydot su kavos kiekiu, 100 g yra visa skardinė, aš dėjau 4 šaukštus. Kepimo formą reiktų ištepti sviestu (gal dar pabarstyti džiūvėsiais) arba patiesti kepimo popierių. Želatinos pakaktų dviejų šaukštų. Dėkoju už receptą ir laukiu atsakymo dėl kavos kiekio.

Tavo vardas | 4-7-2015 10:04

Nerealus pyragas, paprastas gaminti ir labai gerai subalansuoto skonio. AČIŪ!!!!!

Ritute | 2-9-2015 11:02

Nuostabus receptas ir nuostabus varškės pyragas, ačiū!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą