Bananiniai keksiukai

Tirpstantys burnoje bananiniai keksiukai su kremu ir kokoso drožlėmis. Pavaišinsite gimines ir draugus prie šventinio stalo!
3.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Atskirame (dideliame) dubenyje sąžiningai išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Tuomet įkulkite du kiaušinius, įberkite vanilinio cukraus ir dar kartą gerai išmaišykite masę (geriausia, elektriniu plaktuvu).
  3. Maišydami masę, po truputį suberkite miltus, į kuriuos prieš tai įmaišėte kepimo miltelius ir druską. Turėtų išeiti sausa tešla.
  4. Dabar nulupkite 2 bananus ir sutrinkite juos šakutės pagalba. Sutrintus bananus sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
  5. Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų skardą ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min.

Tuo tarpu, kol keps keksiukai, pasiruoškite kremą keksiukams:

  1. Išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą, tuomet elektriniu plaktuvu gerai išmaišykite ir vientisos masės.
  2. Įdėkite pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir vieną valgomąjį šaukštą skysto medaus. Masę gerai išmaišykite. Jeigu kremas per tirštas, įpilkite šlakelį pieno, jeigu per skystas – cukraus pudros.
  3. Iškepus keksiukams, juos šiek tiek atvėsinkite. Dėkite kremą šaukšteliu ir pabarstykite kokoso riešutų drožlėmis.

 

Susiję receptai
Atsiliepimai
Alejandro | 2-17-2012 00:02

Ju dar glaima prisipirkti daug daug ir uzsisaldyti ateiciai!Ir visada bus svieziu kebabu, dar tyliai sakanciu miau

Tadas | 1-8-2012 09:01

Viską dariau kaip parašyta – labai skanūs :-) Dar įdėjau į vidų kiekvieno keksiuko uogienės. O pastebėjimas toks, kad gal šiek tiek mažiau sviesto reiktų dėt, nes galėtų būti mažiau riebūs – čia skaičiuojantiems kalorijas.

Justina | 11-9-2011 03:11

Labai skaniai atrodo. Turbut galima ir kakavos siek tiek ideti, kad butu rudesni biskiu.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą