Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  2. Atskirame (dideliame) dubenyje sąžiningai išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Tuomet įkulkite du kiaušinius, įberkite vanilinio cukraus ir dar kartą gerai išmaišykite masę (geriausia, elektriniu plaktuvu).
  3. Maišydami masę, po truputį suberkite miltus, į kuriuos prieš tai įmaišėte kepimo miltelius ir druską. Turėtų išeiti sausa tešla.
  4. Dabar nulupkite 2 bananus ir sutrinkite juos šakutės pagalba. Sutrintus bananus sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
  5. Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų skardą ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min.

Tuo tarpu, kol keps keksiukai, pasiruoškite kremą keksiukams:

  1. Išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą, tuomet elektriniu plaktuvu gerai išmaišykite ir vientisos masės.
  2. Įdėkite pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir vieną valgomąjį šaukštą skysto medaus. Masę gerai išmaišykite. Jeigu kremas per tirštas, įpilkite šlakelį pieno, jeigu per skystas – cukraus pudros.
  3. Iškepus keksiukams, juos šiek tiek atvėsinkite. Dėkite kremą šaukšteliu ir pabarstykite kokoso riešutų drožlėmis.