Citrininiai pasukų sausainiai

Minkšti ir saldūs citrininiai sausainiai - ant Jūsų stalo ilgai neužsibus! Receptas su nuotrauka.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Citrininiai sausainiai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Įkaitinkime orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros;
  • 2
    Sumaišykime miltus, valgomąją sodą, druską, taruotą citrinos žievelę;
  • 3
    Kitame dubenyje išsukime sviestą (apie 150g) su cukrumi iki vientisos masės, vieną po kito įkulkime kiaušinius, kaskart gerai išmaišykime. Įmaišykime arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus;
  • 4
    Sumaišykime miltų ir svieso mases, įmaišykime apie 2/3 stiklinės pasukų. Šaukšteliu kabinkime tešlą ir išdėkime į sviestu išteptą kepimo formą (apie 2-3 cm atstumu vienas nuo kito). Kepkime apie 12-15 min. kol sausainiai išsipūs, o sausainių krašteliai pagels;
  • 5
    Šiek tiek ataušinkite sausainius ir pasiruoškite užtepą: išmaišykime 4 šaukštus pasukų su 1 1/2 stiklinės cukraus pudros ir 1/2 a.šauktelio vanilinio cukraus. Užtepkime užtepą ant šiltų sausainių, pabarstykime tarkuota citrinos žievele.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą