Jeigu prisimenate mokyklos valgyklą, prisiminsite bandeles su džemu ir riestainius. Būtent riestainių išbandytas receptas Jūsų dėmesiui!
Sudėtinės dalys
- Cukrus, 1 stiklinė
- Citrinos žievelė, 1/2 a. šaukštelis
- Miltai, 3 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Sviestas, 200 g
Gaminimas
- 1Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi;
- 2
Įkulkite kiaušinius ir išmaišykite masę;- 3
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Suberkite į masę ir išminkykite tešlą;- 4
Pašaukite išminkytą tešlą į šaldytuvą keletui valandų;- 5
Išėmus tešlą, sukite tešlos ritinėlius ir rieskite į riestainį;- 6
Riestainius apvoliokite cukruje ir įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, Kepkite iki riestainiai gražiai pagels (15-20 min);Susiję receptai - 2
Gavosi skanus riestainiai,taciau reikejo daugiau miltu
@levanda ačiū! 3 stiklinės miltų ir 200 g kambario temperatūros sviesto 🙂
3 stiklines sviesto? o kur miltu kikekis?
Morkų pyragas ir man kelia labai šiltus pnsiimirimus. Tik iš žymiai gilesnių laikų – vaikystės, jau neberyškiai, labai “prablukusiai” atsimenu, kai būdama penkerių šešerių metų kartu su seneliais lankiausi svečiuose tolimame krašte ir buvau vaišinama MORKŲ PYRAGU. Diena buvo graži, plaukiojau valtele, matyt ta šilta nuotaika ir susisiejo su iki tol neragautu morkų pyragu. Įspūdis tikrai buvo didelis, nes vėliau, jau beveik dvidešimt metų vis pasvajodavau kaip čia reiktų surasti tinkamą receptą ir pabandyti iškepti pyragą pačiai. Svajonės ir likdavo svajonėmis. Iki dabar 🙂 Nes aprašymas ir nuotraukos labai primena TĄ pyragą, sekmadienio liko dar pusė, o ir produktų turiu :)Tokią įžangą prirašiau! Kaip prisistatymą 🙂 Nes parašyti komentarų vis neprisiruošdavau, nors mėgaujuosi tavo blogu jau gerus pusę metų, o neseniai ir pačią autorę atpažinau! Linkėjimai nuo buvusios klasiokės Justės 🙂