Pirmiausia pasiruošiame saldų užpilą. Mažame dubenyje ištirpiname du šaukštus sviesto, kiek atvėsiname, supilame 1/4 stiklinės pieno. Suberiame 2 stiklines cukraus pudros, 1 a. šaukštelį vanilinio cukraus ir viską išmaišome iki vientisos masės (jeigu reikia, įpilkime dar šiek tiek pieno). Paruoštą užpilą apdenkime ir padėkime nuošaliau;
2
Dideliame dubenyje 3/4 stiklinės sviesto išsukame su baltuoju ir ruduoju cukrumi iki vientisos masės (galima pasitelkti pagalbon elektrinį plaktuvą). Įkulkime kiaušinius, suberkime arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus. Įmaišykime avižinius dribsnius, cinamoną, muskatą, bei miltus sumaišytus su soda. Sausainių tešla beveik baigta - įmaišykime nedideliais kubeliais pjaustytus obuolius ir skaldytus riešutus;
3
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą dėkime tešlą šaukšteliu, kad kepimo formoje sausainiai turėtų 2-3 cm atstumą vienas nuo kito. Kepkime iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-17 min. kol paruduos sausainių krašteliai. Leiskime atvėsti bent keletą minučių;
4
Tuomet šaukštu dailiai apipilkime kiekvieną avižinį sausainį ir padėkime šaltesnėje vietoje, kad sausainiai atauštų, o užpilas sustingtų.
O man kreminė varškė tai teoisig varškė be grūdelių Tai kur kreminės varškės reikia tai dedu viską, kas turi varškės skonį, t.t. rikotą, markarponę (nors jos pas mane jau itin retai būna), paprastą varškę sutrintą su trupučiu grietinės. O Philadelhpia tai nei karto ir nepirkau Kai kažkada seniai seniai žiūrėjau į jos kainą, tai ji man brangi baisiai pasirodė, tad man gerai ir be jos.
O man kreminė varškė tai teoisig varškė be grūdelių Tai kur kreminės varškės reikia tai dedu viską, kas turi varškės skonį, t.t. rikotą, markarponę (nors jos pas mane jau itin retai būna), paprastą varškę sutrintą su trupučiu grietinės. O Philadelhpia tai nei karto ir nepirkau Kai kažkada seniai seniai žiūrėjau į jos kainą, tai ji man brangi baisiai pasirodė, tad man gerai ir be jos.