Riešutų sviesto sausainiai

Traškūs sausainiai su riešutų sviestu. Išbandykite šį receptą ir sužinosite, kad bulvių traškučiai gali būti ir sausainių sudėtinė dalis...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukime su rudu cukrumi iki vientisos masės. Įkulkime kiaušinius;
  2. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais, suberkime į tešlą. Sudėkime riešutų sviestą, šaukštelį vanilės esencijos arba vanilinio cukraus ir tešlą gerai išsukime iki vientisos masės;
  3. Klasikinio skonio bulvių traškučius sutrupinkime, suberkime į tešlą, išmaišykime. Bulvių traškučiai suteiks saldiems sausainiams šiek tiek traškumo, o saldžiai monotonijai – sūrumo intarpų;
  4. Įkaitinkime orkaitę iki 180ºC. Tešlą valgomuoju šaukštu dėkime ant kepimo popieriaus. Vienas šaukštas – vienas sausainis. Ant viršūnės įspauskime vieną ar daugiau migdolo riešutų. Neformuokime tobulos formos, karštoje orkaitėje tešla išsileis ir įgaus reikiamą formą;
  5. Kepkime apie 12‒15 min. Atvėsinkime išėmę iš orkaitės.

Skanaus!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą