Sudėtinės dalys:
-
Sviestas, 100 g
-
Rudas cukrus, 200 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Riešutų sviestas, 100 g
-
Bulvių traškučiai, 50 g
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Miltai, 200 g
-
Migdolai, pagal skonį
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
- Kambario temperatūros sviestą išsukime su rudu cukrumi iki vientisos masės. Įkulkime kiaušinius;
- Miltus sumaišykime su kepimo milteliais, suberkime į tešlą. Sudėkime riešutų sviestą, šaukštelį vanilės esencijos arba vanilinio cukraus ir tešlą gerai išsukime iki vientisos masės;
- Klasikinio skonio bulvių traškučius sutrupinkime, suberkime į tešlą, išmaišykime. Bulvių traškučiai suteiks saldiems sausainiams šiek tiek traškumo, o saldžiai monotonijai – sūrumo intarpų;
- Įkaitinkime orkaitę iki 180ºC. Tešlą valgomuoju šaukštu dėkime ant kepimo popieriaus. Vienas šaukštas – vienas sausainis. Ant viršūnės įspauskime vieną ar daugiau migdolo riešutų. Neformuokime tobulos formos, karštoje orkaitėje tešla išsileis ir įgaus reikiamą formą;
- Kepkime apie 12‒15 min. Atvėsinkime išėmę iš orkaitės.
Skanaus!