Riešutų sviesto sausainiai

Traškūs sausainiai su riešutų sviestu. Išbandykite šį receptą ir sužinosite, kad bulvių traškučiai gali būti ir sausainių sudėtinė dalis...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Sausainiai su riešutų sviestu

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kambario temperatūros sviestą išsukime su rudu cukrumi iki vientisos masės. Įkulkime kiaušinius;
  • 2
    Miltus sumaišykime su kepimo milteliais, suberkime į tešlą. Sudėkime riešutų sviestą, šaukštelį vanilės esencijos arba vanilinio cukraus ir tešlą gerai išsukime iki vientisos masės;
  • 3
    Klasikinio skonio bulvių traškučius sutrupinkime, suberkime į tešlą, išmaišykime. Bulvių traškučiai suteiks saldiems sausainiams šiek tiek traškumo, o saldžiai monotonijai - sūrumo intarpų;
  • 4
    Įkaitinkime orkaitę iki 180ºC. Tešlą valgomuoju šaukštu dėkime ant kepimo popieriaus. Vienas šaukštas - vienas sausainis. Ant viršūnės įspauskime vieną ar daugiau migdolo riešutų. Neformuokime tobulos formos, karštoje orkaitėje tešla išsileis ir įgaus reikiamą formą;
  • 5
    Kepkime apie 12‒15 min. Atvėsinkime išėmę iš orkaitės.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą