Sudėtinės dalys:
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Migdolai, 150 g
-
Moliūgas, 500 g
-
Miltai, 3 stiklinė
-
Aliejus, 100 ml
Gaminimas:
Sodyboje užderėjo gausus moliūgų derlius? Jeigu Helloween’ui moliūgų jų nesirengiat laikyti, galima pyragą išbandyti!
- Pirmiausia nulupame ir sutarkuojame moliūgus, šiek tiek nusunkiame sulčių, įpilame aliejaus;
- Išplakame kiaušinius, sumaišome su cukrumi ir supilamę į tarkuotus moliūgus;
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į moliūgų tešlą, gerai išmaišome. Tešlą supilame į kepimo formą;
- Nuplikome migdolo riešutus, susmulkiname ir suberiame ant pyrago paviršiaus;
- Pašauname kepimo formą į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 180 min.
Labai skanu moliūgų pyragą užsigerti pienu. Skanaus!
Egle, džiaugiamės, kad patiko! Siūlau žengti pirmyn ir imtis varškės pyrago – http://jokuboreceptai.lt/receptai/tirpstantis-burnoje-varskes-pyragas/ Sudėtingesnis ir daugiau laiko reikalaujantis receptas, tačiau rezultatas tavęs nenuvils!!! Sėkmės!
Iš tiesų, vienas skaniausių pyragų, kokius kada teko ragauti, o dar kai pati iškepiau. Genialiai paprastas, bet neapsakomai skanus!