Atskiriame 3 kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje trynius išsukame su 100 g (pusė stiklinės) cukraus, sudedame minkštą sviestą (4/5 nurodyto kiekio), šaukštą grietinės, viską gerai išmaišome. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkome tešlą. Pyrago tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą;
2
Atskiriame 2/3 tešlos iš iškočiojame iki 4-5 mm storio lakšto. Juo išklojame sviestu pateptą kepimo formą taip, kad lakštas uždengtų kepimo formos šonus (padengiame visą kepimo formos vidaus plotą);
3
Pasiruošiame pyrago įdarą. Kruopščiai ištriname varškę, kad neliktų gumulėlių (tiesiog šakute). Suberiame 100 g (pusė stiklinės) cukraus, a. šaukštelį vanilinio cukraus, keletą šaukštų manų kruopų. Gerai išmaišome varškę. Išplakame trijų kiaušinių baltymus ir kruopščiai įmaišome į varškę;
4
Nulupame ir nedideliais gabalėliais supjaustome keletą obuolių, sudedame šiuos gabalėlius į kepimo formą. Ant viršaus suverčiame ir tolygiai paskirstome tik ką paruoštą varškės įdarą;
5
Likusią 1/3 pyrago tešlos dalį gabalėliais sužnaibome ant pyrago paviršiaus. Pašauname kepimo formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 50-55 min. kol viršus gražiai apskrus.
Aš irgi dažniausiai gaminu viską iš akies. Tik čia kas paktio buvo kaip tik 4 žmonėms sotiems pietums. Tai nebuvo progos persivalgyti