Tirpstantis burnoje moliūgų pyragas

Gardus amerikietiško moliūgų pyrago receptas. Desertinis pyragas tirpsta burnoje. Skanaus!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Moliūgų pyragas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Jau ne kartą rašėme, kad gero pagrindo taisyklė vadinama 3 – 2 – 1: reikalingos 3 dalys miltų, 2 dalys sviesto ir 1 dalis atšaldyto vandens. Vieną stiklinę miltų (125 g) suberiame į dubenį, beriame žiupsnelį druskos ir šaukštą rudojo cukraus, įtarkuojame 1/3 stiklinės (80 g) sviesto. Rankomis ištriname tešlą iki šlapio smėlio bei dedame tešlą 10 min. į šaldytuvą. Tuomet į šią tešlą įpilame 4-5 šaukštus ledinio vandens (palaikyto 10 min. šaldiklyje). Tešlą ranka išminkome iki vientisos masės, išklojame ja kepimo formos (apie 22-25 cm. skersmens) dugną, užriečiame kraštelius. Šakute subadome išklotą pagrindą ir padedame į šaldytuvą kartu su kepimo forma (15-20 min.).
  • 2
    Tuo metu nuplauname šviežią moliūgą, atriekiame apie 800 g bendro svorio dalį, suraikome į skilteles (išimtais sėklalizdžiais) ir  šias išrikiavę kepimo formoje, kepame orkaitėje 180°C temperatūroje  apie 20-30 min. Tuomet minkštimą atskiriame nuo moliūgo žievės ir trintuvu pertriname iki vientisos masės (turite gauti apie 2 stiklines tyrės). Į dar šiltą moliūgo masę supilame stiklinę cukraus, kad ištirptų.
  • 3
    Tuomet išimame moliūgų pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir dedame į orkaitę kepti 10 min.
  • 4
    Grįžtame prie moliūgų pyrago įdaro. Į moliūgų tyrės ir cukraus masę beriame prieskonius (smulkintą imbierą, trintuvėje sutrintus arba maltus gvazdikėlius ir čili pipirą (tik po žiupsnelį), cinamoną, žiupsnelį druskos ir maltų pipirų), pilame 1/4 stiklinės pieno (50 ml), 1 stiklinę grietinės (200 g), šaukštą krakmolo (standumui). Viską gerai išmaišome. Tuomet supilame beveik visą (t.y. 90%) trijų kiaušinių plakinį, įdarą dar kartą kruopščiai permaišome.
  • 5
    Išimame pyrago pagrindą iš orkaitės, į vidurį supilame moliūgų pyrago įdarą, pyrago pagrindo kraštelius aptepame kiaušinio plakiniu (likusiais 10%), kad nesudegtų. Kepsime 60 min. iki 190°C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas dailiai įrus. Jeigu pyrago pagrindo krašteliai labai išsikišę, jų nedengia įdaras, tuomet po 10 min. kepimo juos reikėtų papildomai uždengti aliuminio folija, kad nesudegtų.
  • 6
    Iškepusį pyragą prieš valgant atvėsiname bent keletą valandų. Visiškai atvėsusį laikome šaldytuve. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą