Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 2 stiklinės
-
Kiaušinis, 3 vnt.
-
Cukraus pudra, pagal skonį
-
Cukrus, 1 v. šaukštas
-
Romas, 1 v. šaukštas
-
Grietinė, 4 v. šaukštai
-
Sviestas, 1 v. šaukštas
-
Druska, pagal skonį
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
- Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, pridedame kambario temperatūros sviesto, šiek tiek druskos ir šaukštą romo;
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais (nubrauktas a. šaukštelis) suberiame į tešlą, paminkome. Sudedame grietinę, gerai išminkome. Jeigu trūksta, pridedame šiek tiek miltų ir pakartotinai išminkome. Padedame tešlą šaltai, kad kiek apstingtų;
- Plonai (iki 2-3 mm) iškočiojame tešlą ir supjaustome į 3 cm pločio ir 10 cm ilgio stačiakampius. Viduryje stačiakampio išilgai padarome 6 cm ilgio įpjovą, išverkime vieną galą per įpjovą. Taip paruoškime visus žagarėlius;
- Puode užvirkime aliejų ir palikime silpną kaitrą. Virkime žagarėlius iki jie įgaus aukso geltonumą. Sudėkime ant popierinio rankšluosčio nuvarvinti riebalų perteklių ir apibarstykime cukraus pudra.
Dabar valgykime, valgykime, valgykime… Gero apetito!
Tik ka isbandziau – receptas man nelabai patiko, nes zagareliai gavosi per kieti. Man labiau patinka, tai jie buna minkstesni, spurgu purumo, kita kart naudosiu kita recepta
eisiu kept,skaniai atrodo
Ūla, deja baltymai šiame recepte nedalyvauja nuo to momento, kai juos atskiriame nuo trynių
o kas su kiausiiu altymais?
Sveiki niekada nedariau su romu bet su mielu noru pabandysiu,vis jau kaizkas naujo. O jai Vilte pergyvena del vaikuciu tai roma galma pakeisti degtine per kepimo procesa alkoholis isgaruos neliks net skonio o tesla nepritrauks tiek riebalu patikrintas budas. I skruzdelyna visa laika pilu
Aciu uz receptuka
Sekmes,:-)
Kazin kas vaikui nutikti gali nuo 1sauksto romo per visus zagarelius..
Labas Vilte! Žagarėliai labai skanūs. Jeigu nori gaminti vaikams, išbrauki iš ingredientų sąrašo romą ir skanausite kartu su mažaisiais!
ar juos būtų galima pagaminti 8,12 metų vaikams
arjie sknūs