Žagarėlių receptas

Kai išvirsi šiuos žagarėlius - valgysi, valgysi, valgysi... Pūstų žagarėlių receptas.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading...
3.75 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Žagarėliai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, pridedame kambario temperatūros sviesto, šiek tiek druskos ir šaukštą romo;
  • 2
    Miltus sumaišome su kepimo milteliais (nubrauktas a. šaukštelis) suberiame į tešlą, paminkome. Sudedame grietinę, gerai išminkome. Jeigu trūksta, pridedame šiek tiek miltų ir pakartotinai išminkome. Padedame tešlą šaltai, kad kiek apstingtų;
  • 3
    Plonai (iki 2-3 mm) iškočiojame tešlą ir supjaustome į 3 cm pločio ir 10 cm ilgio stačiakampius. Viduryje stačiakampio išilgai padarome 6 cm ilgio įpjovą, išverkime vieną galą per įpjovą. Taip paruoškime visus žagarėlius;
  • 4
    Puode užvirkime aliejų ir palikime silpną kaitrą. Virkime žagarėlius iki jie įgaus aukso geltonumą. Sudėkime ant popierinio rankšluosčio nuvarvinti riebalų perteklių ir apibarstykime cukraus pudra.
Susiję receptai
Atsiliepimai
kristina | 8-22-2017 11:08

Tik ka isbandziau – receptas man nelabai patiko, nes zagareliai gavosi per kieti. Man labiau patinka, tai jie buna minkstesni, spurgu purumo, kita kart naudosiu kita recepta 🙂

janina | 12-27-2015 23:12

eisiu kept,skaniai atrodo

Jokūbas | 8-2-2015 21:08

Ūla, deja baltymai šiame recepte nedalyvauja nuo to momento, kai juos atskiriame nuo trynių 🙂

ula | 7-21-2015 13:07

o kas su kiausiiu altymais?

Anna | 11-22-2014 15:11

Sveiki niekada nedariau su romu bet su mielu noru pabandysiu,vis jau kaizkas naujo. O jai Vilte pergyvena del vaikuciu tai roma galma pakeisti degtine per kepimo procesa alkoholis isgaruos neliks net skonio o tesla nepritrauks tiek riebalu patikrintas budas. I skruzdelyna visa laika pilu 🙂 Aciu uz receptuka 🙂 Sekmes,:-)

morkyte | 11-11-2014 10:11

Kazin kas vaikui nutikti gali nuo 1sauksto romo per visus zagarelius.. 🙂

Jokūbas | 5-3-2014 08:05

Labas Vilte! Žagarėliai labai skanūs. Jeigu nori gaminti vaikams, išbrauki iš ingredientų sąrašo romą ir skanausite kartu su mažaisiais!

viltė | 4-25-2014 13:04

ar juos būtų galima pagaminti 8,12 metų vaikams

viltė | 4-25-2014 13:04

arjie sknūs

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą