Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, pridedame kambario temperatūros sviesto, šiek tiek druskos ir šaukštą romo;
2
Miltus sumaišome su kepimo milteliais (nubrauktas a. šaukštelis) suberiame į tešlą, paminkome. Sudedame grietinę, gerai išminkome. Jeigu trūksta, pridedame šiek tiek miltų ir pakartotinai išminkome. Padedame tešlą šaltai, kad kiek apstingtų;
3
Plonai (iki 2-3 mm) iškočiojame tešlą ir supjaustome į 3 cm pločio ir 10 cm ilgio stačiakampius. Viduryje stačiakampio išilgai padarome 6 cm ilgio įpjovą, išverkime vieną galą per įpjovą. Taip paruoškime visus žagarėlius;
4
Puode užvirkime aliejų ir palikime silpną kaitrą. Virkime žagarėlius iki jie įgaus aukso geltonumą. Sudėkime ant popierinio rankšluosčio nuvarvinti riebalų perteklių ir apibarstykime cukraus pudra.
Tik ka isbandziau – receptas man nelabai patiko, nes zagareliai gavosi per kieti. Man labiau patinka, tai jie buna minkstesni, spurgu purumo, kita kart naudosiu kita recepta 🙂
janina | 12-27-2015 23:12
eisiu kept,skaniai atrodo
Jokūbas | 8-2-2015 21:08
Ūla, deja baltymai šiame recepte nedalyvauja nuo to momento, kai juos atskiriame nuo trynių 🙂
ula | 7-21-2015 13:07
o kas su kiausiiu altymais?
Anna | 11-22-2014 15:11
Sveiki niekada nedariau su romu bet su mielu noru pabandysiu,vis jau kaizkas naujo. O jai Vilte pergyvena del vaikuciu tai roma galma pakeisti degtine per kepimo procesa alkoholis isgaruos neliks net skonio o tesla nepritrauks tiek riebalu patikrintas budas. I skruzdelyna visa laika pilu 🙂 Aciu uz receptuka 🙂 Sekmes,:-)
morkyte | 11-11-2014 10:11
Kazin kas vaikui nutikti gali nuo 1sauksto romo per visus zagarelius.. 🙂
Jokūbas | 5-3-2014 08:05
Labas Vilte! Žagarėliai labai skanūs. Jeigu nori gaminti vaikams, išbrauki iš ingredientų sąrašo romą ir skanausite kartu su mažaisiais!
Tik ka isbandziau – receptas man nelabai patiko, nes zagareliai gavosi per kieti. Man labiau patinka, tai jie buna minkstesni, spurgu purumo, kita kart naudosiu kita recepta 🙂
eisiu kept,skaniai atrodo
Ūla, deja baltymai šiame recepte nedalyvauja nuo to momento, kai juos atskiriame nuo trynių 🙂
o kas su kiausiiu altymais?
Sveiki niekada nedariau su romu bet su mielu noru pabandysiu,vis jau kaizkas naujo. O jai Vilte pergyvena del vaikuciu tai roma galma pakeisti degtine per kepimo procesa alkoholis isgaruos neliks net skonio o tesla nepritrauks tiek riebalu patikrintas budas. I skruzdelyna visa laika pilu 🙂 Aciu uz receptuka 🙂 Sekmes,:-)
Kazin kas vaikui nutikti gali nuo 1sauksto romo per visus zagarelius.. 🙂
Labas Vilte! Žagarėliai labai skanūs. Jeigu nori gaminti vaikams, išbrauki iš ingredientų sąrašo romą ir skanausite kartu su mažaisiais!
ar juos būtų galima pagaminti 8,12 metų vaikams
arjie sknūs