Žagarėlių receptas

Žagarėliai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, pridedame kambario temperatūros sviesto, šiek tiek druskos ir šaukštą romo;
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais (nubrauktas a. šaukštelis) suberiame į tešlą, paminkome. Sudedame grietinę, gerai išminkome. Jeigu trūksta, pridedame šiek tiek miltų ir pakartotinai išminkome. Padedame tešlą šaltai, kad kiek apstingtų;
  3. Plonai (iki 2-3 mm) iškočiojame tešlą ir supjaustome į 3 cm pločio ir 10 cm ilgio stačiakampius. Viduryje stačiakampio išilgai padarome 6 cm ilgio įpjovą, išverkime vieną galą per įpjovą. Taip paruoškime visus žagarėlius;
  4. Puode užvirkime aliejų ir palikime silpną kaitrą. Virkime žagarėlius iki jie įgaus aukso geltonumą. Sudėkime ant popierinio rankšluosčio nuvarvinti riebalų perteklių ir apibarstykime cukraus pudra.

Dabar valgykime, valgykime, valgykime… Gero apetito!