Gamybos būdas ir sandara primena kreminį citrinų pyragą, tačiau šiuo atveju kepsime išraiškingesnio skonio ir aromato moliūgų pyragą.
Sudėtinės dalys
-
Biskvitas, 300 g
-
Moliūgas, 350 g
-
Sutirštintas pienas, 390 g
-
Rudas cukrus, 150 g
-
Sviestas, 3 v. šaukštai
-
Imbieras, pagal skonį
-
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas
- 1Pradėsime į orkaitę, įkaitintą iki 170°C, pašaudami keletą skiltelių moliūgo (maždaug dviejų stiklinių tūrio), kepti 30 min.
- 2
Biskvito lakštus sutrupiname ir rankomis sumaigome su 2-3 v.š. sviesto (iki biskvito smiltys pasidengs sviestu). Įmaišome šiek tiek smulkintos imbiero šaknies (1 cm, geriausia pertrintos el. smulkintuvu), pagardiname žiupsneliu gvazdikėlio, išmaišome.- 3
Paskirstome biskvitą apie 25-30 cm kepimo formoje (dugnas ir 2 cm kraštuose), padedame į šaldytuvą bent 15 min. atvėsti.- 4
Gaminame pyrago įdarą. Jeigu reikia, nuo kepto moliūgo skiltelių pašaliname sėklas/žievę, minkštimą perkeliame į dubenį. Keptas moliūgas bus minkštas, papildomai pertriname minkštimą šakute. Suberiame 3/4 stiklinės rudojo cukraus, supilame dviejų kiaušinių plakinį, pagardiname žiupsneliu druskos ir cinamono, išmaišome. Tuomet supilame sutirštintą saldintą pieną (1 x 390 g skardinė), kruopščiai išmaišome įdarą.- 5
Iš šaldytuvo išimame kepimo formą su biskvitu, dedame į orkaitę pakepti 10 min.180°C, tuomet išimame ir supilame į kepimo formos vidurį moliūgų įdarą - kepame dar 40 min.Susiję receptai - 2
Darem su šeima šitą. Visiems patiko, ačiū! Nors man asmeniškai nepatinka specifinis moliūgo skonis.