Apvalią kepimo formą nuimamais kraštais ištepkime sviestu;
2
Kepimo formos dugną apibarstykime ruduoju cukrumi;
3
Du didelius apelsinus nulupkime ir supjaustykime riekelėmis. Jomis išklokime kepimo formą;
4
Kiaušinius elektriniu plaktuvu išsukime su cukrumi. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir įsijokime į kiaušinių plakinį. Gerai išmaišykime ir supilkime ant apelsinų;
5
Kepkime iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį apelsinų pyragą atvėsinkime ir apverskime.
O jums nesigauna per plonas?
nes man taip
Koks šaunus receptas! Labai paprastas ir labai skaniai gavosi. Kartosiu ir kartosiu!????
Gavosi graziai,bet labai sausas.
@Agne. Siūlau pabandyti pirmiau su apelsinais. Rudasis cukrus neutralizuos, jeigu jie bus per daug rūgštūs!
O galima su konservuotais kokiais vaisiais, bijau kad gali pakliūti rūgštūs apelsinai?
@Vilchelmina, smagu, kad pavyko 🙂
@Danute. Su ruduoju cukrumi pyrago apačia bus gardesnė, todėl ir beriame ant dugno visus 9 v.š. = 120 g 🙂 Ar pavyko?
O vietoj rudojo cukraus ar galima keisti baltu, čia bus apie 180 g. tai visą ir reikia suberti ant dugno
skanus pyragas
Jurga, žinok išsiima nesunkiai (riebalai+cukrus susigeria į pyragą) 🙂 Gerų emocijų tau virtuvėje!
o ar lengvai issiima pyragas is formos,jus cukrus apacioje ? 🙂 aciu