Tradicinis obuolių pyragas

Kaip kepamas tradicinis obuolių pyragas? Kepkime drauge. Daug kartų išbandytas ir rekomenduotas receptas su nuotrauka ir aprašymu štai čia. Skanaus!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.12 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 127
Loading...
4.12 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 127
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Tradicinis obuolių pyragas
Tradincinis obuolių pyragas... na gerai, tradicinis obuolių pyragas su romu! Užtruksite daugiau kaip valandą, tačiau rezultatas nenuvils.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiomis riekelėmis.
  • 2
    Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • 3
    Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilkite romo ir vėl viską gerai išplakite.
  • 4
    Abi mases supilkite į vieną dubenį, pridėkite ištirpintą sviestą ir labai gerai išmaišykite.
  • 5
    Įmaišykite obuolius į tešlą.
  • 6
    Ištepkite skardą / arba sviestinį popierių sviestu ir sukrėskite obuolių pyrago tešlą.
  • 7
    Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Tadas | 12-20-2021 20:12

Super

Paulius | 5-23-2020 17:05

Ziaurei geras ir skanus tik cukraus maziau

Mar | 4-27-2020 22:04

Skaniai gavosi, tačiau mažokai, kitąkart produktų įdėčiau dvigubai 🙂

Jurgita | 3-17-2020 17:03

Pyragas nuostabus. Kepu jį gana dažnai. Viską dedu tiksliai pagal receptą.

Sotera | 3-2-2020 21:03

Fantastiškas, ačiū! Romas būtinas šiam receptui, geriau tamsus

Zita | 1-10-2020 15:01

Labai skanus. Tik dėjau puse normos cukraus ir Romo nedėjau, nes neturėjau, ir tik 3 obuolius,nes taip pat tik tiek turėjau. Kepiau vakar šeimynai…. šiandien draugams. Tikrai verta kepti????????

Zita | 1-10-2020 14:01

Labai skanus. Tik dėjau puse normos cukraus ir Romo nedėjau, nes neturėjau.Kepiau vakar šeimynai…. šiandien draugams. Tikrai verta kepti????????

Julija | 9-28-2019 17:09

Tobulas pyragas, tik cukriuko per puse maziau ☺️

Vaida | 6-23-2019 18:06

Labai skanus pyragas! Mano šeimos vienas mėgstamiausių ???? Kepu apvalioje 26cm. skermens formoje, visada gaunasi puikiai! ????

Ssndra | 2-22-2019 14:02

Čia turbūt 1 žmogui šita porcija. Labai mažai gavosi ir labai plonas ir kietokas. Tik didele skardą turėjau tai net neužpildė visos skardos šis pyragas.

Lina | 10-3-2018 14:10

Nuostabus iškepė, nei per sausas nei per šlapias, tik vietoje romo dėjau vanilės kvapų I supjaustytus obuolius beriau cinamono ir šiek tiek apiberiau cukrumi. 10 balų už receptą 🙂 Ačiū.

Tavo vardas | 10-3-2018 14:10

Labai skanus,

kepeja | 9-21-2018 16:09

Puikiai gavosi, tik kiek per saldus. Nuo siol kepsiu tik pagal si recepta!

Sky | 9-15-2018 18:09

Superinis 🙂 Dariau iš dvigubo kiekio, nes skarda didžiulė, tik cukraus palikau vieną stiklinę. Obuolius apibarsčiau cinamonu ir šiek tiek cukraus ir dar turėjau varškės truputį, tai ir jos pridėjau. Valgėm su ledais – pyragas išnyko tiesiog akyse 🙂

Jurga | 2-7-2018 21:02

Nežinau kame paslaptis, bet pats skaniausias iš visų mano keptų obuolinių pyragų.(nors romo ir nedėjau)

Jurga | 2-7-2018 21:02

Ne

Agnė | 2-5-2018 20:02

Prisiskaiciau komentarų ir nusprendžiau išbandyti. ☺️ Tiesa ingredientus truputį pakeičiau, dėjau ką turėjau, bet gavosi puikiai, iškepe per 30 min. Niamyyy!

Kestukas | 12-11-2017 23:12

Pradejau gamint, atsidariau roma ipilt, tai ir nebepabaigiau gamint… Tiek is to ir recepto…

Orinta | 10-8-2017 21:10

Pasakiskai skanus! Kaip ir rase, ji gaminti nepavykti tiesiog negali

Inga | 9-14-2017 15:09

Tobulas 🙂

Inga | 5-11-2017 13:05

LABAI skanus pyragas. Tik cukraus dedu pusę stiklinės, nes per saldu kitaip gaunasi..

Jurga | 2-4-2017 20:02

Stikline cukraus daugoka,gavosi per saldu.Nelabai pavyko: skystokas,gal obuoliai per dideli buvo.

Viktorija | 1-29-2017 17:01

Labai puikus receptas, itin greitai paruošiamas ir labai skanus :))) niam niam

Vita | 12-31-2016 13:12

Kepiau jau kelis kartus, o stiklinę visuomet prilyginu 200g kas tai bebūtų miltai, cukrus ar grietinė. Pyragas gavosi puikus, tik aš dar ant viršaus užbarsčiau truputį cinamono ir valgėme karštą su vaniliniais ledais ir šaldytomis uogomis, hmmmmm kaip skanu, ačiū už puikų receptuką 🙂

Anonimas | 12-6-2016 22:12

Skaniausias pyragas išvisų!!!!!!!!!!!!Ačiū.

Viktorija | 12-3-2016 18:12

Gavosi labai skanus! Dėjau viską pagal save, iš akies. Nors ir karštas buvo, bet vis tiek, mano šeimynai buvo nė motais, beveik viską suvalgė iš karto 😀

Ausra | 9-29-2016 22:09

Miltu per daug, 1 stikline – labai nekonkretu. Gavosi kieta tesla.

Tavo vardas | 9-16-2016 13:09

Super !!! Pats skaniausias iš keptų obuolių pyraģų

Alma | 9-2-2016 19:09

Kazkodėl gavosi kieta tešla, nors viską dariau pagal duotas proporcijas:(

regina | 8-28-2016 15:08

labai skanus pyragas tik vietoj romo naudojau kavos likeri ir kepiau puse valandos

Gražina | 8-27-2016 19:08

Kepiau iš 1,5 porcojos. Viską dariau, kaip nurodyta, tik į skardą supyliau pusę tešlos, užskleidžiau obuolius ir juos gausiai apibarsčiau cinamonu su cukrumi, tada užpyliau likusią tešlą. Gavosi nuostabiai. Ačiū, p. JOKŪBAI, už puikų receptą.

Jokūbas | 7-10-2016 11:07

@Dovile – gero apetito! 🙂

Dovile | 6-20-2016 19:06

Na kiek bandzius kepti obuolių pyragų,šitas pats tobuliausias 🙂 ačiū už receptą!;-)

Jokūbas | 5-6-2016 18:05

@Laima – gero apetito! 🙂

Laima | 5-3-2016 11:05

Kepu pagal si recepta jau kelinti metai , skaniausias iki siol ragautas obuoliu pyragas !!! Aciu !

Jokūbas | 2-20-2016 18:02

@Rūta, į sveikatą!

Rūta | 2-9-2016 11:02

Ačiū autoriui už nuostabų receptą 🙂

brigita barasite | 1-23-2016 18:01

as tai vietoj ROMO ipyliau DEGTINES, gavosi puikIAI

Kristina | 12-27-2015 09:12

Pas mane obuolių pyrago dieta jau kelinta savaitė, nes vyras nemėgsta 😀

Agnė | 12-22-2015 18:12

Niekaip nesuprantu, ar čia as tokia puiki šeimininkė ar receptas toks geras 😀 Labai patiko!

Saulė | 11-21-2015 15:11

Nuostabus pyragas, kepiau jau ne vieną, ir iš dvigubos porcijos.

Jokūbas | 10-27-2015 22:10

@Aušra ir Gražina – gero apetito! 🙂

Grazina | 10-26-2015 23:10

siandien kepiau si pyraga! labai skanus gavosi…..tik kept is tikruju tiek ilgai nereikia,,,,,aciu uz receptuka,,,,,

Ausra | 10-23-2015 09:10

Dekui uz recepta,nepaprastai skanus pyragas gavosi ir tikrai nesudetingas receptas.

Jokūbas | 10-21-2015 20:10

@Egle. Į sveikatą!

Jokūbas | 10-21-2015 20:10

Brendis mažiau aromatingas. Bet šlakelis nesugadins skonio 🙂

Ernesta | 10-21-2015 08:10

Ar vietoj romo tiktų brendis? 🙂

Egle | 10-17-2015 22:10

Tikrai labai skanus pyragas

zivile | 10-6-2015 18:10

labai skanus jau daug kartu kepiau tik pritariu kad tiek ilgai nereikia kepti:)

MarijaM | 10-2-2015 15:10

Super siandien jau net du iskepiau ir dar kepsiu, kepsiu ir kepsiu 🙂 🙂

Augustė | 9-27-2015 14:09

labai patiko, tik galbūt tiek ilgai kepti nereikia 😉

Laura | 9-23-2015 23:09

Labai skanus, siandien kepiau 🙂

Jokūbas | 9-2-2015 21:09

Rūta, kitą kartą išbandyk ir šokoladinį ! Sėkmės!

Jokūbas | 9-2-2015 21:09

Valio Giedre! 🙂

Rūta | 8-20-2015 15:08

Šitas pyragas, buvo mano pats pirmasis per 14 metų. Ir gavosi tikrai nuostabiai 🙂 Tėveliui su praėjusiu gimtadieniu, dovana 🙂

Lina | 8-13-2015 14:08

Skaniausias obuoliu pyragas!

Giedre | 8-9-2015 13:08

Sis pyragas tapo mano firminiu, visada pavyksta, ir labai greitai dingsta Is lekstes. Megsta tiek seimos nariai, tiek sveciai.

Jokūbas | 5-31-2015 10:05

Sveiki, Romą galima pakeisti ir koncentruotu romo aromatu, taip pat migdolų ar vanilės aromatais…

ina | 5-29-2015 18:05

bandau

Tavo vardas | 5-29-2015 17:05

kuo galiupakeris roma?
]

migle | 3-28-2015 20:03

Aciu uz recepta.As skanesnio pyrago nesu valgiusi:)

Migle | 2-9-2015 15:02

Super. Musu seimai labai patiko 😉

Ina | 1-27-2015 21:01

Pasakiskas pyragėlis.tirpsta burnoje…;)

Jovita | 1-22-2015 13:01

Man taip pat pavyko šis obuolių pyragas. GAVOSI LABAI SKANUS! 🙂
Rekomenduoju išbandyti. 🙂 😉

DALIA | 1-15-2015 21:01

Vietoj romo pyliau gera brendi. Gavosi skanu. Kita kart reiks maziau deti cukraus, nes velniskai saldu. Bent man, kuri jau n metu be cukraus gyvena :DDD

Rasa | 1-10-2015 19:01

Kepu tik šita, man jis toks paprastas ir labai gardus:) Genialumas-paprastume. Ačiū.

Jokūbas | 1-5-2015 20:01

@Eglė. Labai džiugu!

Eglė | 1-4-2015 16:01

Labai skanus pyragas, ką tik išsikepiau:)šlapias, minkštas, purus! Tikrai manau kepsiu dar ne kartą;)

Jokūbas | 11-11-2014 21:11

@Eglė. Ar žinojai, kad būtent dėl saldumo iliuzijos (ir žinoma dėl sočiųjų riebalų) kukurūzų spragėsiams spraginti naudoja kokosų aliejų?

Jokūbas | 11-11-2014 21:11

Šaunu, Marina!!!

Marina | 11-11-2014 16:11

Tikrai puikus receptas. Ačiū.

pyragas | 11-8-2014 13:11

pyragas tai tikrai skanus isejo bet cukraus viena stikline tai tikrai aiskiai per daug

eglė | 11-6-2014 17:11

vietoj sviesto naudojau kokosų aliejų (nes norėjau nusikratyti), irgi puikiai išėjo (naudojau kiek mažiau nei 130g, gal ir dar kiek mažiau būtų užtekę; ir saldumo tada kažkaip šiek tiek per daug – kokosų aliejus sudaro tokią saldumo iliuziją 🙂 )

violeta | 10-12-2014 12:10

labai labai skanu:)P*

Sandra | 10-8-2014 20:10

Labai skanus, jau užsirašiau receptuką į knygutę, kad kita karta nereikėtu ieškoti 🙂 puiki vakarienė, labai tinka su šiltu pienu 🙂 niam niam 🙂

Gabrielė | 10-3-2014 14:10

Labai skanus, kepiau jau antrą kartą. Tik man jis iškepa ne per 50-60 min. kaip parašyta recepte, bet 25-30 min., tad nepražiopsokit 😉

Kapryzius | 9-30-2014 10:09

Kaip tik šiuo metu šis pyragas kepa orkaitėjė, tačiau padariau keleta pakeitimų, nes kai pradėjau viską dėti pasirodo kai kurių produktų nebeturėjau tai teko juos pakeisti kitais. Vienas iš tų atvejų tai, kad cukraus dėjau mažiau ir 50/50 dėjau balto ir rudo cukraus, vietoj kepimo miltelių dėjau gesintą sodą, o sviestą pakeičiau aliejumi. Tešla gavosi labai skani, žiurėsim kaip bus kai iškepsim.

Ema ; )) | 9-28-2014 14:09

Esu labai jauna, todel aplamai labai labai nemegau gaminti … tik pradejus gyventi su berniuku atsirado trauka skaniam maistui ir jo paruosimui ; ) sis pyragas buvo pirmas mano kepinys – ir man jis pavyko !!! Labai lengvas, greit paruosiamas, labai gardus (( pries tai obuoliu pyragu aplamai nemegau ; ) zodziu jei trupmai ir aiskiai – Aciuuu uz nuostabu recepta !!

Gintare | 9-28-2014 13:09

Koki 5 karta kepu ir dar tikrai tiek kepsiu, nes obuoliu dar pilnas maisas stovi 🙂

Rita | 9-27-2014 18:09

is tiesu geras receptukas.

Jokūbas | 9-16-2014 22:09

@Daria – smagių akimirkų su pyragu ir puodeliu garuojančio šilto gėrimo 🙂

Daria | 9-14-2014 21:09

Patiko, puikus pyragas,
tik as dar pagerinau įdėjau 3 kiaušinius

as | 9-11-2014 13:09

Superinis tikrai

Jokūbas | 9-8-2014 19:09

@Eugenijau – romas naudojamas tik dėl aromatinių savybių. Kol pyragas iškepa, alkoholis išgaruoja ir lieka tik romo aromatas. Romo gėrimą galima pakeisti ir koncentruotu romo aromatu. Taip pat kaip ir migdolų ar vanilės aromatais.

Jokūbas | 9-8-2014 19:09

@Kristina. Stiklinė standartiškai 200 ml talpos

Kristina | 8-28-2014 17:08

Sveiki,recepto autorius gal pasakys kokio turio naudojo stiklin,nes as turiu ir labai maza ir didele,gal tiksliau galima butu ml arba gr ?

Zivile | 8-18-2014 16:08

Labai labai skanus !!!!

Eugenijus | 8-5-2014 21:08

gal kas pasakysite kokia butent funkcija atlieka Romas kodel jis naudojamas ? 🙂 labai smalsu 🙂

Vaida | 6-20-2014 21:06

Super! Labai skanus! 😉 Mano seimos favoritas is visu kitu obuoliu pyragu 😉

Zivile | 5-18-2014 21:05

Labai skanus !!!! Rekomenduoju pabandyti

Jokūbas | 3-23-2014 18:03

@Rasa, ingredientų pakaks nedideliai 23x23cm kepimo formai.

Rasa | 3-22-2014 15:03

Kokio dydžio skardai tinka?

Lina | 3-3-2014 13:03

Labai skanus pyragas!

Laura | 2-8-2014 17:02

Super receptas,dedu viska kas parasyta,kepu kiekviena savaitgali:) gaunasi puikiai:)

Gitana | 1-3-2014 14:01

As dar obuoliukus ( naudojau rugscius) apibarsciau truputi cinamonu,pries dedama i tesla (nepyliau romo). Super skonis su vaniliniais ledais!

Jokūbas | 1-2-2014 14:01

@Silvija. Sviestą pridedame ištirpintą! 🙂

Tavo vardas | 1-1-2014 07:01

silvija
Receptas geras tik neparašyta sviestas ar šildyti. Nedėjau romo,bet miltų dėjau daugiau , cukraus irgi mažinau. Gavosi puikiai, nors kepiau pirtą kartą

Jokūbas | 12-3-2013 18:12

Ačiū, Daiva! Tikiu, kad Jūsų kepiniai suteiks artimiesiems džiaugsmo per šventes, o mainais pelnysite jų šilumą ir padėką!

Daiva | 12-3-2013 13:12

Dėkoju už paprastą, bet labai gardaus pyrago receptą. Esu išbandžiusi ne vieną obuolių pyrago receptą ir galiu teigti jog šiame puikiai dera ingredientai (visuomet turimi po ranka) ir puikus rezultatas. Kaip sakoma nepasisekti tiesiog negali:) Gražių artėjančių švenčių!

Jokūbas | 11-12-2013 15:11

@Ieva, kas tiksliai nepavyko? Ar ingredientai, proporcijos ir eiliškumas atitinka?

Ieva | 11-11-2013 11:11

O man gaila nepavyko… 🙁 nesuprantu del ko..

Jokūbas | 11-1-2013 13:11

Stiklinė paprastai 200 ml (skysčio) tūrio. Jeigu nurodom miltus/cukrų stiklinėmis, tai būtent tokio tūrio 🙂

Dovile | 10-24-2013 08:10

o stikline miltu ir stikline cukraus, tai kokia? 🙂

Virginija | 10-19-2013 13:10

Obuoliu pyragas pavyko ! Patariu visiems isbandyti 🙂

Tavo vardas | 10-17-2013 09:10

GENOVAITE LABAI SKANIUS

mamytė | 10-9-2013 13:10

Mano šeimynos vyrams, tame tarpe ir man labai patiko – greita ir skanu 😉

livija | 9-18-2013 05:09

O kur dėti sviestą

Indre | 4-17-2013 12:04

Itin greitai paruosiamas ir labai skanus!

Dominika | 3-17-2013 12:03

Tikrai keistos moterys..Skirtingų dalykų neskiria 🙂 Puikus greitas receptas

Karolina | 1-10-2013 13:01

? niekas nepasikartojo,nesuprantu apie ką jūs 🙂 pirmame punkte nulupti obuolius, o penktame juos įmaišyti į tešlą. Tai ne tas pats 🙂

Jokūbas | 1-28-2012 15:01

Daiva, ačiū už pastebėjimą, 5-as punktas iš tiesų pasikartojo. Dėkui! 🙂

DaivaW | 1-26-2012 21:01

Įdomu ar recepto autorius pats paskaito tą, ką parašo? Žiūrėkite 1 ir 5 punktus. Na, aišku, skonio tas nekeičia. 😉

Ona | 1-13-2012 12:01

Labai skanus!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą