Tradicinis obuolių pyragas

Tradicinio obuolių pyrago receptas. Klasika tapęs receptas, kurį savinasi tiek prancūzai, tiek amerikiečiai, tiek ir mes dažnai tokį pyragą kepdami Lietuvoje. Užtruksite daugiau kaip valandą, tačiau tradicinis obuolių pyragas nenuvils.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 24
Loading ... Loading ...
70 min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Tradincinis obuolių pyragas… na gerai, tradicinis obuolių pyragas su romu!

  1. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiomis riekelėmis.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilkite romo ir vėl viską gerai išplakite.
  4. Abi mases supilkite į vieną dubenį, pridėkite ištirpintą sviestą ir labai gerai išmaišykite.
  5. Įmaišykite obuolius į tešlą.
  6. Ištepkite skardą / arba sviestinį popierių sviestu ir sukrėskite obuolių pyrago tešlą.
  7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60min.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Kristina | 8-28-2014 17:08

Sveiki,recepto autorius gal pasakys kokio turio naudojo stiklin,nes as turiu ir labai maza ir didele,gal tiksliau galima butu ml arba gr ?

Zivile | 8-18-2014 16:08

Labai labai skanus !!!!

Eugenijus | 8-5-2014 21:08

gal kas pasakysite kokia butent funkcija atlieka Romas kodel jis naudojamas ? :) labai smalsu :)

Vaida | 6-20-2014 21:06

Super! Labai skanus! ;) Mano seimos favoritas is visu kitu obuoliu pyragu ;)

Zivile | 5-18-2014 21:05

Labai skanus !!!! Rekomenduoju pabandyti

Jokūbas | 3-23-2014 18:03

@Rasa, ingredientų pakaks nedideliai 23x23cm kepimo formai.

Rasa | 3-22-2014 15:03

Kokio dydžio skardai tinka?

Lina | 3-3-2014 13:03

Labai skanus pyragas!

Laura | 2-8-2014 17:02

Super receptas,dedu viska kas parasyta,kepu kiekviena savaitgali:) gaunasi puikiai:)

Gitana | 1-3-2014 14:01

As dar obuoliukus ( naudojau rugscius) apibarsciau truputi cinamonu,pries dedama i tesla (nepyliau romo). Super skonis su vaniliniais ledais!

Jokūbas | 1-2-2014 14:01

@Silvija. Sviestą pridedame ištirpintą! :)

Tavo vardas | 1-1-2014 07:01

silvija
Receptas geras tik neparašyta sviestas ar šildyti. Nedėjau romo,bet miltų dėjau daugiau , cukraus irgi mažinau. Gavosi puikiai, nors kepiau pirtą kartą

Jokūbas | 12-3-2013 18:12

Ačiū, Daiva! Tikiu, kad Jūsų kepiniai suteiks artimiesiems džiaugsmo per šventes, o mainais pelnysite jų šilumą ir padėką!

Daiva | 12-3-2013 13:12

Dėkoju už paprastą, bet labai gardaus pyrago receptą. Esu išbandžiusi ne vieną obuolių pyrago receptą ir galiu teigti jog šiame puikiai dera ingredientai (visuomet turimi po ranka) ir puikus rezultatas. Kaip sakoma nepasisekti tiesiog negali:) Gražių artėjančių švenčių!

Jokūbas | 11-12-2013 15:11

@Ieva, kas tiksliai nepavyko? Ar ingredientai, proporcijos ir eiliškumas atitinka?

Ieva | 11-11-2013 11:11

O man gaila nepavyko… :( nesuprantu del ko..

Jokūbas | 11-1-2013 13:11

Stiklinė paprastai 200 ml (skysčio) tūrio. Jeigu nurodom miltus/cukrų stiklinėmis, tai būtent tokio tūrio :)

Dovile | 10-24-2013 08:10

o stikline miltu ir stikline cukraus, tai kokia? :)

Virginija | 10-19-2013 13:10

Obuoliu pyragas pavyko ! Patariu visiems isbandyti :)

Tavo vardas | 10-17-2013 09:10

GENOVAITE LABAI SKANIUS

mamytė | 10-9-2013 13:10

Mano šeimynos vyrams, tame tarpe ir man labai patiko – greita ir skanu ;)

livija | 9-18-2013 05:09

O kur dėti sviestą

Indre | 4-17-2013 12:04

Itin greitai paruosiamas ir labai skanus!

Dominika | 3-17-2013 12:03

Tikrai keistos moterys..Skirtingų dalykų neskiria :) Puikus greitas receptas

Karolina | 1-10-2013 13:01

? niekas nepasikartojo,nesuprantu apie ką jūs :) pirmame punkte nulupti obuolius, o penktame juos įmaišyti į tešlą. Tai ne tas pats :)

Jokūbas | 1-28-2012 15:01

Daiva, ačiū už pastebėjimą, 5-as punktas iš tiesų pasikartojo. Dėkui! :)

DaivaW | 1-26-2012 21:01

Įdomu ar recepto autorius pats paskaito tą, ką parašo? Žiūrėkite 1 ir 5 punktus. Na, aišku, skonio tas nekeičia. ;-)

Ona | 1-13-2012 12:01

Labai skanus!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą