Tradincinis obuolių pyragas... na gerai, tradicinis obuolių pyragas su romu! Užtruksite daugiau kaip valandą, tačiau rezultatas nenuvils.
Sudėtinės dalys
- Miltai, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Obuolys, 5 vnt.
- Cukrus, 1 stiklinė
- Romas, 3 v. šaukštai
- Druska, pagal skonį
- Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
- Sviestas, 130 g
Gaminimas
- 1Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiomis riekelėmis.
- 2
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.- 3
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilkite romo ir vėl viską gerai išplakite.- 4
Abi mases supilkite į vieną dubenį, pridėkite ištirpintą sviestą ir labai gerai išmaišykite.- 5
Įmaišykite obuolius į tešlą.- 6
Ištepkite skardą / arba sviestinį popierių sviestu ir sukrėskite obuolių pyrago tešlą.- 7
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min.Susiję receptai - 2
Super
Ziaurei geras ir skanus tik cukraus maziau
Skaniai gavosi, tačiau mažokai, kitąkart produktų įdėčiau dvigubai 🙂
Pyragas nuostabus. Kepu jį gana dažnai. Viską dedu tiksliai pagal receptą.
Fantastiškas, ačiū! Romas būtinas šiam receptui, geriau tamsus
Labai skanus. Tik dėjau puse normos cukraus ir Romo nedėjau, nes neturėjau, ir tik 3 obuolius,nes taip pat tik tiek turėjau. Kepiau vakar šeimynai…. šiandien draugams. Tikrai verta kepti????????
Labai skanus. Tik dėjau puse normos cukraus ir Romo nedėjau, nes neturėjau.Kepiau vakar šeimynai…. šiandien draugams. Tikrai verta kepti????????
Tobulas pyragas, tik cukriuko per puse maziau ☺️
Labai skanus pyragas! Mano šeimos vienas mėgstamiausių ???? Kepu apvalioje 26cm. skermens formoje, visada gaunasi puikiai! ????
Čia turbūt 1 žmogui šita porcija. Labai mažai gavosi ir labai plonas ir kietokas. Tik didele skardą turėjau tai net neužpildė visos skardos šis pyragas.
Nuostabus iškepė, nei per sausas nei per šlapias, tik vietoje romo dėjau vanilės kvapų I supjaustytus obuolius beriau cinamono ir šiek tiek apiberiau cukrumi. 10 balų už receptą 🙂 Ačiū.
Labai skanus,
Puikiai gavosi, tik kiek per saldus. Nuo siol kepsiu tik pagal si recepta!
Superinis 🙂 Dariau iš dvigubo kiekio, nes skarda didžiulė, tik cukraus palikau vieną stiklinę. Obuolius apibarsčiau cinamonu ir šiek tiek cukraus ir dar turėjau varškės truputį, tai ir jos pridėjau. Valgėm su ledais – pyragas išnyko tiesiog akyse 🙂
Nežinau kame paslaptis, bet pats skaniausias iš visų mano keptų obuolinių pyragų.(nors romo ir nedėjau)
Ne
Prisiskaiciau komentarų ir nusprendžiau išbandyti. ☺️ Tiesa ingredientus truputį pakeičiau, dėjau ką turėjau, bet gavosi puikiai, iškepe per 30 min. Niamyyy!
Pradejau gamint, atsidariau roma ipilt, tai ir nebepabaigiau gamint… Tiek is to ir recepto…
Pasakiskai skanus! Kaip ir rase, ji gaminti nepavykti tiesiog negali
Tobulas 🙂
LABAI skanus pyragas. Tik cukraus dedu pusę stiklinės, nes per saldu kitaip gaunasi..
Stikline cukraus daugoka,gavosi per saldu.Nelabai pavyko: skystokas,gal obuoliai per dideli buvo.
Labai puikus receptas, itin greitai paruošiamas ir labai skanus :))) niam niam
Kepiau jau kelis kartus, o stiklinę visuomet prilyginu 200g kas tai bebūtų miltai, cukrus ar grietinė. Pyragas gavosi puikus, tik aš dar ant viršaus užbarsčiau truputį cinamono ir valgėme karštą su vaniliniais ledais ir šaldytomis uogomis, hmmmmm kaip skanu, ačiū už puikų receptuką 🙂
Skaniausias pyragas išvisų!!!!!!!!!!!!Ačiū.
Gavosi labai skanus! Dėjau viską pagal save, iš akies. Nors ir karštas buvo, bet vis tiek, mano šeimynai buvo nė motais, beveik viską suvalgė iš karto 😀
Miltu per daug, 1 stikline – labai nekonkretu. Gavosi kieta tesla.
Super !!! Pats skaniausias iš keptų obuolių pyraģų
Kazkodėl gavosi kieta tešla, nors viską dariau pagal duotas proporcijas:(
labai skanus pyragas tik vietoj romo naudojau kavos likeri ir kepiau puse valandos
Kepiau iš 1,5 porcojos. Viską dariau, kaip nurodyta, tik į skardą supyliau pusę tešlos, užskleidžiau obuolius ir juos gausiai apibarsčiau cinamonu su cukrumi, tada užpyliau likusią tešlą. Gavosi nuostabiai. Ačiū, p. JOKŪBAI, už puikų receptą.
@Dovile – gero apetito! 🙂
Na kiek bandzius kepti obuolių pyragų,šitas pats tobuliausias 🙂 ačiū už receptą!;-)
@Laima – gero apetito! 🙂
Kepu pagal si recepta jau kelinti metai , skaniausias iki siol ragautas obuoliu pyragas !!! Aciu !
@Rūta, į sveikatą!
Ačiū autoriui už nuostabų receptą 🙂
as tai vietoj ROMO ipyliau DEGTINES, gavosi puikIAI
Pas mane obuolių pyrago dieta jau kelinta savaitė, nes vyras nemėgsta 😀
Niekaip nesuprantu, ar čia as tokia puiki šeimininkė ar receptas toks geras 😀 Labai patiko!
Nuostabus pyragas, kepiau jau ne vieną, ir iš dvigubos porcijos.
@Aušra ir Gražina – gero apetito! 🙂
siandien kepiau si pyraga! labai skanus gavosi…..tik kept is tikruju tiek ilgai nereikia,,,,,aciu uz receptuka,,,,,
Dekui uz recepta,nepaprastai skanus pyragas gavosi ir tikrai nesudetingas receptas.
@Egle. Į sveikatą!
Brendis mažiau aromatingas. Bet šlakelis nesugadins skonio 🙂
Ar vietoj romo tiktų brendis? 🙂
Tikrai labai skanus pyragas
labai skanus jau daug kartu kepiau tik pritariu kad tiek ilgai nereikia kepti:)
Super siandien jau net du iskepiau ir dar kepsiu, kepsiu ir kepsiu 🙂 🙂
labai patiko, tik galbūt tiek ilgai kepti nereikia 😉
Labai skanus, siandien kepiau 🙂
Rūta, kitą kartą išbandyk ir šokoladinį ! Sėkmės!
Valio Giedre! 🙂
Šitas pyragas, buvo mano pats pirmasis per 14 metų. Ir gavosi tikrai nuostabiai 🙂 Tėveliui su praėjusiu gimtadieniu, dovana 🙂
Skaniausias obuoliu pyragas!
Sis pyragas tapo mano firminiu, visada pavyksta, ir labai greitai dingsta Is lekstes. Megsta tiek seimos nariai, tiek sveciai.
Sveiki, Romą galima pakeisti ir koncentruotu romo aromatu, taip pat migdolų ar vanilės aromatais…
bandau
kuo galiupakeris roma?
]
Aciu uz recepta.As skanesnio pyrago nesu valgiusi:)
Super. Musu seimai labai patiko 😉
Pasakiskas pyragėlis.tirpsta burnoje…;)
Man taip pat pavyko šis obuolių pyragas. GAVOSI LABAI SKANUS! 🙂
Rekomenduoju išbandyti. 🙂 😉
Vietoj romo pyliau gera brendi. Gavosi skanu. Kita kart reiks maziau deti cukraus, nes velniskai saldu. Bent man, kuri jau n metu be cukraus gyvena :DDD
Kepu tik šita, man jis toks paprastas ir labai gardus:) Genialumas-paprastume. Ačiū.
@Eglė. Labai džiugu!
Labai skanus pyragas, ką tik išsikepiau:)šlapias, minkštas, purus! Tikrai manau kepsiu dar ne kartą;)
@Eglė. Ar žinojai, kad būtent dėl saldumo iliuzijos (ir žinoma dėl sočiųjų riebalų) kukurūzų spragėsiams spraginti naudoja kokosų aliejų?
Šaunu, Marina!!!
Tikrai puikus receptas. Ačiū.
pyragas tai tikrai skanus isejo bet cukraus viena stikline tai tikrai aiskiai per daug
vietoj sviesto naudojau kokosų aliejų (nes norėjau nusikratyti), irgi puikiai išėjo (naudojau kiek mažiau nei 130g, gal ir dar kiek mažiau būtų užtekę; ir saldumo tada kažkaip šiek tiek per daug – kokosų aliejus sudaro tokią saldumo iliuziją 🙂 )
labai labai skanu:)P*
Labai skanus, jau užsirašiau receptuką į knygutę, kad kita karta nereikėtu ieškoti 🙂 puiki vakarienė, labai tinka su šiltu pienu 🙂 niam niam 🙂
Labai skanus, kepiau jau antrą kartą. Tik man jis iškepa ne per 50-60 min. kaip parašyta recepte, bet 25-30 min., tad nepražiopsokit 😉
Kaip tik šiuo metu šis pyragas kepa orkaitėjė, tačiau padariau keleta pakeitimų, nes kai pradėjau viską dėti pasirodo kai kurių produktų nebeturėjau tai teko juos pakeisti kitais. Vienas iš tų atvejų tai, kad cukraus dėjau mažiau ir 50/50 dėjau balto ir rudo cukraus, vietoj kepimo miltelių dėjau gesintą sodą, o sviestą pakeičiau aliejumi. Tešla gavosi labai skani, žiurėsim kaip bus kai iškepsim.
Esu labai jauna, todel aplamai labai labai nemegau gaminti … tik pradejus gyventi su berniuku atsirado trauka skaniam maistui ir jo paruosimui ; ) sis pyragas buvo pirmas mano kepinys – ir man jis pavyko !!! Labai lengvas, greit paruosiamas, labai gardus (( pries tai obuoliu pyragu aplamai nemegau ; ) zodziu jei trupmai ir aiskiai – Aciuuu uz nuostabu recepta !!
Koki 5 karta kepu ir dar tikrai tiek kepsiu, nes obuoliu dar pilnas maisas stovi 🙂
is tiesu geras receptukas.
@Daria – smagių akimirkų su pyragu ir puodeliu garuojančio šilto gėrimo 🙂
Patiko, puikus pyragas,
tik as dar pagerinau įdėjau 3 kiaušinius
Superinis tikrai
@Eugenijau – romas naudojamas tik dėl aromatinių savybių. Kol pyragas iškepa, alkoholis išgaruoja ir lieka tik romo aromatas. Romo gėrimą galima pakeisti ir koncentruotu romo aromatu. Taip pat kaip ir migdolų ar vanilės aromatais.
@Kristina. Stiklinė standartiškai 200 ml talpos
Sveiki,recepto autorius gal pasakys kokio turio naudojo stiklin,nes as turiu ir labai maza ir didele,gal tiksliau galima butu ml arba gr ?
Labai labai skanus !!!!
gal kas pasakysite kokia butent funkcija atlieka Romas kodel jis naudojamas ? 🙂 labai smalsu 🙂
Super! Labai skanus! 😉 Mano seimos favoritas is visu kitu obuoliu pyragu 😉
Labai skanus !!!! Rekomenduoju pabandyti
@Rasa, ingredientų pakaks nedideliai 23x23cm kepimo formai.
Kokio dydžio skardai tinka?
Labai skanus pyragas!
Super receptas,dedu viska kas parasyta,kepu kiekviena savaitgali:) gaunasi puikiai:)
As dar obuoliukus ( naudojau rugscius) apibarsciau truputi cinamonu,pries dedama i tesla (nepyliau romo). Super skonis su vaniliniais ledais!
@Silvija. Sviestą pridedame ištirpintą! 🙂
silvija
Receptas geras tik neparašyta sviestas ar šildyti. Nedėjau romo,bet miltų dėjau daugiau , cukraus irgi mažinau. Gavosi puikiai, nors kepiau pirtą kartą
Ačiū, Daiva! Tikiu, kad Jūsų kepiniai suteiks artimiesiems džiaugsmo per šventes, o mainais pelnysite jų šilumą ir padėką!
Dėkoju už paprastą, bet labai gardaus pyrago receptą. Esu išbandžiusi ne vieną obuolių pyrago receptą ir galiu teigti jog šiame puikiai dera ingredientai (visuomet turimi po ranka) ir puikus rezultatas. Kaip sakoma nepasisekti tiesiog negali:) Gražių artėjančių švenčių!
@Ieva, kas tiksliai nepavyko? Ar ingredientai, proporcijos ir eiliškumas atitinka?
O man gaila nepavyko… 🙁 nesuprantu del ko..
Stiklinė paprastai 200 ml (skysčio) tūrio. Jeigu nurodom miltus/cukrų stiklinėmis, tai būtent tokio tūrio 🙂
o stikline miltu ir stikline cukraus, tai kokia? 🙂
Obuoliu pyragas pavyko ! Patariu visiems isbandyti 🙂
GENOVAITE LABAI SKANIUS
Mano šeimynos vyrams, tame tarpe ir man labai patiko – greita ir skanu 😉
O kur dėti sviestą
Itin greitai paruosiamas ir labai skanus!
Tikrai keistos moterys..Skirtingų dalykų neskiria 🙂 Puikus greitas receptas
? niekas nepasikartojo,nesuprantu apie ką jūs 🙂 pirmame punkte nulupti obuolius, o penktame juos įmaišyti į tešlą. Tai ne tas pats 🙂
Daiva, ačiū už pastebėjimą, 5-as punktas iš tiesų pasikartojo. Dėkui! 🙂
Įdomu ar recepto autorius pats paskaito tą, ką parašo? Žiūrėkite 1 ir 5 punktus. Na, aišku, skonio tas nekeičia. 😉
Labai skanus!