Sudėtinės dalys:
-
Medus, 200 g
-
Miltai, 400 g
-
Sviestas, 100 g
-
Cukrus, 50 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Imbieras, 1 a. šaukštelis
-
Gvazdikėliai, 1 a. šaukštelis
-
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Apie šiuos sausainius kalba mamos receptai:
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su medumi (jeigu reikia, pašildome ant mažos kaitros).
- Įmaišome cukrų ir vanilinį cukrų. Maišydami masę įkulame kiaušinius ir suberiame prieskonius.
- Sijojame miltus ir minkome tešlą. Išminkytą tešlą palaikome šaltai, kad būtų lengviau kočioti. Iškočiojame 0,4 cm storio lakštą ir formuojame norimos formos sausainius.
- Pašauname ant kepimo popieriaus išdėliotus sausainius į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 12-14 min., kol sausainiai įgaus rusvą spalvą.