Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 200 g
-
Pienas, 2 stiklinės
-
Rudas cukrus, 150 g
-
Sviestas, 90 g
-
Kiaušinis, 3 vnt.
Gaminimas:
Ingredientų šiems sausainiams nereikia daug, tačiau atidumo – prireiks!
Prikaistuvyje ištirpdykime sviestą, supilkime pieną, suberkime cukrų ir pridėkime žiupsnelį druskos. Ant mažos kaitros kaitinkime, kol masė ims virti. Patraukime prikaistuvį nuo ugnies ir suberkime miltus, maišykime iki vientisos masės – ji neturi lipti prie kraštų, turi atšokti į vientisą gumulą. Jeigu tešla dar lipni ir per skysta, grąžinkime prikaistuvį ant ugnies ir ant silpnos kaitros pakaitinkime.
Tešlą bent 5 min. atvėsinkime. Tuomet vieną po kito įkulkime į ją kiaušinius. Tešlą gerai išmaišykime, bet ji turi likti sušokusi į vieną gumulą. Jeigu taip nėra, grąžiname prikaistuvį ant ugnies ir kiek pakaitiname ant silpnos ugnies.
Sudėkime tešlą į konditerinį maišelį (užpildykime 2/3 tūrio) ir spauskime sausainius į kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi. Palikime kiekvienam sausainiui vietos išsipūsti.
Pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkime (šiek tiek padidinus kaitrą) apie 20-25min. kol sausainiai įgaus aukso atspalvį. Patartina tuo metu nedarinėti orkaitės durelių, kad sausainiai geriau iškiltų.
Paruoštus plikytus sausainius galime įdaryti kremu (naudojam konditerinį maišelį) bei apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Man neiškilo… Turbūt kažką blogai su kiaušiniais padariau. Aš visus sumusau iškarto tai turbūt dėl to ir nesigavo… O šiaip skonis skanus, tik gaila kad neiškilo
kepant siuos sausainius negalima darineti orkaites ir tesla turi atvesti iki 70 laipsniu taigi reikalingas termometras.
labai noreciau padekoti uz recepciuka,gavosi lygiai tokie pat kaip ir ant nuotraukytes:)ir skonis geras.Ispradziu ir truputeli suabejojau,nes is komentaru nesitikejau,kad ir man gausis,bet rezultatas buvo pozytyvus;)
man nesigavo neiskilo paprasciausia ryt bandysiu vel
fantastiski sausainiai! kepiau dvi porcijas ir eksperimentavau su temperaturom. Negalima deti i per karsta orkaite, tada staigiai sukieteja pavisius ir nebeiskyla, pradine temperatura turetu buti 350F, idejus ijungti iki 390F (190 C) dar galima dadeti viena valgoma sauksta romo, suteikia purumo.
jei virsus per greit ruduoja, o vidus neiskepa, tai manau reikia kept 190 laipsniu ir kept siek tiek ilgiau
As pabandziau man gavosi puikiai. Liuks:)
Neišsipūtė nei kiek, o vidurys liko tešlos pavidalu
Labai skanu,pasiseke is pirmo karto.puiku
Na as pameginau man tai puikiai gavosi ir labai skanus
Aš turiu kitą receptą, kurį kažkada netikėtai užtikau internete.Sausainiai išeina liuks, kaip senais gerais laikais, primenantys vaikystę.
bent būčiau perskaičiusi komentarus…. čia gal koks juokas, arba kokios mielės pamirštos, bet gaila produktų, nes visiškai neiškilo ir neskanu. nesigavo.
teko dometis siais receptais, dariau kaip parasyta ir ….. nesigavo… ir anau zinau kodel- reikia pabandyti ant ugnies uzvirinti sviesta ,druska, piena ir CUKRU…. paskui miltai ir po to atsaldzius tesla sudeti PO VIENA KIAUSINIUS…. tada manau turetu pavykti
man tas pats atcitiko ………….nezinau bet nesigavo ,kieti …virsus sudeges ………o vidui neiskepe
man irgi neiskilo, nezinau kur klaida
galutinis rezultatas ne koks
,
Gaminant tesla viskas ejosi “kaip is pypkes” ir vientisa, grazi maseir formos grazios gavosi, bet kepant jau 20 minutej matesi apkrude… .
sekancia bletuke po 20 min isemiau is orkaites bet nei isipute ir skonis siaip sau
Bandau kalte suversti miltams, nes naudojau issijotus ” Alison Self-Raising Wholemeal”