Plikytų sausainių receptas

Plikytų sausainių ABC: tešlai paruošti reikės kruopštumo, tačiau sausainiais mėgausis visa šeima!
3.68 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 22
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Ingredientų šiems sausainiams nereikia daug, tačiau atidumo – prireiks!

Prikaistuvyje ištirpdykime sviestą, supilkime pieną, suberkime cukrų ir pridėkime žiupsnelį druskos. Ant mažos kaitros kaitinkime, kol masė ims virti. Patraukime prikaistuvį nuo ugnies ir suberkime miltus, maišykime iki vientisos masės – ji neturi lipti prie kraštų, turi atšokti į vientisą gumulą. Jeigu tešla dar lipni ir per skysta, grąžinkime prikaistuvį ant ugnies ir ant silpnos kaitros pakaitinkime.

 

Plikyti sausainiai - tešla

 

Tešlą bent 5 min. atvėsinkime. Tuomet vieną po kito įkulkime į ją kiaušinius. Tešlą gerai išmaišykime, bet ji turi likti sušokusi į vieną gumulą. Jeigu taip nėra, grąžiname prikaistuvį ant ugnies ir kiek pakaitiname ant silpnos ugnies.

Sudėkime tešlą į konditerinį maišelį (užpildykime 2/3 tūrio) ir spauskime sausainius į kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi. Palikime kiekvienam sausainiui vietos išsipūsti.

 

Plikyti sausainiai - formoje

 

Pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkime (šiek tiek padidinus kaitrą) apie 20-25min. kol sausainiai įgaus aukso atspalvį. Patartina tuo metu nedarinėti orkaitės durelių, kad sausainiai geriau iškiltų.

Paruoštus plikytus sausainius galime įdaryti kremu (naudojam konditerinį maišelį) bei apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Susiję receptai
Atsiliepimai
vvv | 10-13-2017 18:10

kepant siuos sausainius negalima darineti orkaites ir tesla turi atvesti iki 70 laipsniu taigi reikalingas termometras.

Sigita :) | 4-13-2017 17:04

labai noreciau padekoti uz recepciuka,gavosi lygiai tokie pat kaip ir ant nuotraukytes:)ir skonis geras.Ispradziu ir truputeli suabejojau,nes is komentaru nesitikejau,kad ir man gausis,bet rezultatas buvo pozytyvus;)

liuda | 12-25-2016 21:12

man nesigavo neiskilo paprasciausia ryt bandysiu vel

Jolanta | 2-1-2016 16:02

fantastiski sausainiai! kepiau dvi porcijas ir eksperimentavau su temperaturom. Negalima deti i per karsta orkaite, tada staigiai sukieteja pavisius ir nebeiskyla, pradine temperatura turetu buti 350F, idejus ijungti iki 390F (190 C) dar galima dadeti viena valgoma sauksta romo, suteikia purumo.

... | 1-17-2016 21:01

jei virsus per greit ruduoja, o vidus neiskepa, tai manau reikia kept 190 laipsniu ir kept siek tiek ilgiau

laima | 1-6-2016 18:01

As pabandziau man gavosi puikiai. Liuks:)

Gutė | 11-8-2015 15:11

Neišsipūtė nei kiek, o vidurys liko tešlos pavidalu :(

Tavo vardas | 8-9-2015 12:08

Labai skanu,pasiseke is pirmo karto.puiku

janina | 7-26-2015 13:07

Na as pameginau man tai puikiai gavosi ir labai skanus

edita ol. | 5-20-2015 21:05

Aš turiu kitą receptą, kurį kažkada netikėtai užtikau internete.Sausainiai išeina liuks, kaip senais gerais laikais, primenantys vaikystę.

jurga | 4-4-2015 17:04

bent būčiau perskaičiusi komentarus…. čia gal koks juokas, arba kokios mielės pamirštos, bet gaila produktų, nes visiškai neiškilo ir neskanu. nesigavo.

Inga | 2-27-2015 15:02

teko dometis siais receptais, dariau kaip parasyta ir ….. nesigavo… ir anau zinau kodel- reikia pabandyti ant ugnies uzvirinti sviesta ,druska, piena ir CUKRU…. paskui miltai ir po to atsaldzius tesla sudeti PO VIENA KIAUSINIUS…. tada manau turetu pavykti

marina | 12-8-2014 18:12

man tas pats atcitiko ………….nezinau bet nesigavo ,kieti …virsus sudeges ………o vidui neiskepe

Tavo vardas | 12-7-2014 15:12

man irgi neiskilo, nezinau kur klaida

Diana | 8-18-2014 19:08

galutinis rezultatas ne koks :( ,
Gaminant tesla viskas ejosi “kaip is pypkes” ir vientisa, grazi maseir formos grazios gavosi, bet kepant jau 20 minutej matesi apkrude… .
sekancia bletuke po 20 min isemiau is orkaites bet nei isipute ir skonis siaip sau :(
Bandau kalte suversti miltams, nes naudojau issijotus ” Alison Self-Raising Wholemeal”

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą