Plikytų sausainių receptas

Plikyti sausainiai

Ingredientai:

Gaminimas:

Ingredientų šiems sausainiams nereikia daug, tačiau atidumo – prireiks!

Prikaistuvyje ištirpdykime sviestą, supilkime pieną, suberkime cukrų ir pridėkime žiupsnelį druskos. Ant mažos kaitros kaitinkime, kol masė ims virti. Patraukime prikaistuvį nuo ugnies ir suberkime miltus, maišykime iki vientisos masės – ji neturi lipti prie kraštų, turi atšokti į vientisą gumulą. Jeigu tešla dar lipni ir per skysta, grąžinkime prikaistuvį ant ugnies ir ant silpnos kaitros pakaitinkime.

 

Plikyti sausainiai - tešla

 

Tešlą bent 5 min. atvėsinkime. Tuomet vieną po kito įkulkime į ją kiaušinius. Tešlą gerai išmaišykime, bet ji turi likti sušokusi į vieną gumulą. Jeigu taip nėra, grąžiname prikaistuvį ant ugnies ir kiek pakaitiname ant silpnos ugnies.

Sudėkime tešlą į konditerinį maišelį (užpildykime 2/3 tūrio) ir spauskime sausainius į kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi. Palikime kiekvienam sausainiui vietos išsipūsti.

 

Plikyti sausainiai - formoje

 

Pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkime (šiek tiek padidinus kaitrą) apie 20-25min. kol sausainiai įgaus aukso atspalvį. Patartina tuo metu nedarinėti orkaitės durelių, kad sausainiai geriau iškiltų.

Paruoštus plikytus sausainius galime įdaryti kremu (naudojam konditerinį maišelį) bei apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!