Sudėtinės dalys:
-
Avižiniai dribsniai, 3 stiklinės
-
Miltai, 1 stiklinė
-
Rudas cukrus, 3/4 stiklinė
-
Druska, 1/2 a. šaukštelis
-
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
-
Riešutai, 1 stiklinė
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
-
Medus, 1/2 stiklinės
-
Aliejus, 1/2 stiklinės
-
Kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimas:
Pamenat, kaip orkaitėje skrudinome dribsnius? Velniškai skaniai sumaišytus su medučiu, riešutiais, moliūgo sėklomis ir saulėgrąžomis?
Taigi, šiandieną sutinkame skrudintų dribsnių giminaičius – granola batonėlius! Jau geriau mūsų atžalos valgytų batonėlius, gamintus mūsų virtuvėje, tiesa?
- Į didelį dubenį pilame birius ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, rudą cukrų (trys ketvirčiai stiklinės), cinamoną, kapotus riešutus (galima pakeisti razinomis), druską, vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišome tarpusavyje.
- Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame skystus ingredientus: po pusę stiklinės skysto medaus ir aliejaus, išplaktą kiaušinį. Rankomis kruopščiai išmaišome birius ir skystus ingredientus.
- Į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi, sudedame masę, tolygiai paskirstome. Paspaudžiame šaukštu, kad “susigulėtų”. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 min. Išimame ir palaikome 5 min. Tuomet supjaustome į pailgus batonėlius (vėliau tai atlikti gali būtisudėtinga).
Skanaus, smaližiai!
P.S. geriausia kloti į kepimo formą taip, kad aukštis nebūtų didesnis kaip 10-13 mm. Jeigu aukštis bus didesnis kaip 13 mm, galimai, batonėliai bus labiau panašūs į pyrago gabalėlius negu į pačius patonėlius (kaip mano atveju ).
[už kadro]
Birių ingredientų šlaitas
Pjaustome į batonėlius…