Pamenat, kaip orkaitėje skrudinome dribsnius? Velniškai skaniai sumaišytus su medučiu, riešutiais, moliūgo sėklomis ir saulėgrąžomis?
Taigi, šiandieną sutinkame skrudintų dribsnių giminaičius - granola batonėlius! Jau geriau mūsų atžalos valgytų batonėlius, gamintus mūsų virtuvėje, tiesa?
Sudėtinės dalys
- Avižiniai dribsniai, 3 stiklinės
- Miltai, 1 stiklinė
- Rudas cukrus, 3/4 stiklinė
- Druska, 1/2 a. šaukštelis
- Cinamonas, 1 a. šaukštelis
- Riešutai, 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
- Medus, 1/2 stiklinės
- Aliejus, 1/2 stiklinės
- Kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimas
- 1Į didelį dubenį pilame birius ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, rudą cukrų (trys ketvirčiai stiklinės), cinamoną, kapotus riešutus (galima pakeisti razinomis), druską, vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišome tarpusavyje.
- 2
Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame skystus ingredientus: po pusę stiklinės skysto medaus ir aliejaus, išplaktą kiaušinį. Rankomis kruopščiai išmaišome birius ir skystus ingredientus.- 3
Į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi, sudedame masę, tolygiai paskirstome. Paspaudžiame šaukštu, kad "susigulėtų". Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 min. Išimame ir palaikome 5 min. Tuomet supjaustome į pailgus batonėlius (vėliau tai atlikti gali būtisudėtinga).Susiję receptai - 2