Avižinių dribsnių batonėliai (granola)

Visi maži ir dideli nešasi priešpiečiams granolos dribsnių batonėlius!!! Va!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Pamenat, kaip orkaitėje skrudinome dribsnius? Velniškai skaniai sumaišytus su medučiu, riešutiais, moliūgo sėklomis ir saulėgrąžomis? Taigi, šiandieną sutinkame skrudintų dribsnių giminaičius - granola batonėlius! Jau geriau mūsų atžalos valgytų batonėlius, gamintus mūsų virtuvėje, tiesa?

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Į didelį dubenį pilame birius ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, rudą cukrų (trys ketvirčiai stiklinės), cinamoną, kapotus riešutus (galima pakeisti razinomis), druską, vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišome tarpusavyje.
  • 2
    Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame skystus ingredientus: po pusę stiklinės skysto medaus ir aliejaus, išplaktą kiaušinį. Rankomis kruopščiai išmaišome birius ir skystus ingredientus.
  • 3
    Į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi, sudedame masę, tolygiai paskirstome. Paspaudžiame šaukštu, kad "susigulėtų". Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 min. Išimame ir palaikome 5 min. Tuomet supjaustome į pailgus batonėlius (vėliau tai atlikti gali būtisudėtinga).
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą