Puikiosios paprikų, alyvuogių ir sūrio užtepėlės receptas

Užtepėlė - vienas iš greičiausiai paruošiamų užkandžių. Šiuokart dalinamės puikios, spalvingos paprikų, alyvuogių ir sūrio užtepėlės receptu.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.57 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.57 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Patikėkite, šią užtepėlę pamilsta beveik visi - ne tik dėl skonio, bet ir dėl paties valgymo proceso - įprasta, kad užtepėlę kiekvienas tepasi pats ant savo duonos riekutės. Taigi, mums teireikia keleto puikiosios užtepėlės ingredientų, elektrinio smulkintuvo bei itališkos duonelės čiabatos.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Paprikas nuplauname, išvalome sėklalizdžius, perpjauname į keletą didesnių dalių ir dedame jas į elektrinį smulkintuvą (galima pjaustyti ir peiliu, tačiau ir užtruktume nepalyginamai ilgiau, ir užtepėlės sultingumas būtų ne toks geras). Užteks keletų (turbo) paspaudimų, kad susmulkintumėme paprikas. Jas perdedame į didesnį dubenį, kuriame galėsime maišyti užtepėlę;
  • 2
    Lygiai taip pat susmulkiname ir juodąsias alyvuoges, česnako skilteles bei žalumynus (petražoles, krapus). Viską sudedame į dubenį. Suberiame tarkuotą kietąjį sūrį (šiuokart naudojome "Džiugo" tarkuotą sūrį, kurį jau tokį įsigijome parduotuvėje);
  • 3
    Galop permaišome visus smulkintus užtepėlės ingredientus, kad tiek jie, tiek jų sultys ir skoniai persimaišytų. Dėmesio - gardiname druska ir majonezu tik prieš pat ateinant svečiams. Paprasčiausiai smulkintos daržovės ir taip išskiria nemažai savų sulčių, o pasūdžius ir įdėjus majonezo, išskirtų dar daugiau;
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą