Sudėtinės dalys:
-
Raudonoji paprika, 2 vnt.
-
Druska, žiupsnelis
-
Česnakas, 2 skiltelės
-
Petražolės, 50 g
-
Parmezano sūris, 80 g
-
Juodosios alyvuogės, 50 g
-
Majonezas, 2 v. šaukštai
-
Krapai, pagal skonį
Gaminimas:
Patikėkite, šią užtepėlę pamilsta beveik visi – ne tik dėl skonio, bet ir dėl paties valgymo proceso – įprasta, kad užtepėlę kiekvienas tepasi pats ant savo duonos riekutės. Taigi, mums teireikia keleto puikiosios užtepėlės ingredientų, elektrinio smulkintuvo bei itališkos duonelės čiabatos.
- Paprikas nuplauname, išvalome sėklalizdžius, perpjauname į keletą didesnių dalių ir dedame jas į elektrinį smulkintuvą (galima pjaustyti ir peiliu, tačiau ir užtruktume nepalyginamai ilgiau, ir užtepėlės sultingumas būtų ne toks geras). Užteks keletų (turbo) paspaudimų, kad susmulkintumėme paprikas. Jas perdedame į didesnį dubenį, kuriame galėsime maišyti užtepėlę;
- Lygiai taip pat susmulkiname ir juodąsias alyvuoges, česnako skilteles bei žalumynus (petražoles, krapus). Viską sudedame į dubenį. Suberiame tarkuotą kietąjį sūrį (šiuokart naudojome “Džiugo” tarkuotą sūrį, kurį jau tokį įsigijome parduotuvėje);
- Galop permaišome visus smulkintus užtepėlės ingredientus, kad tiek jie, tiek jų sultys ir skoniai persimaišytų. Dėmesio – gardiname druska ir majonezu tik prieš pat ateinant svečiams. Paprasčiausiai smulkintos daržovės ir taip išskiria nemažai savų sulčių, o pasūdžius ir įdėjus majonezo, išskirtų dar daugiau;
Papjaustome itališkos duonelės riekučių ir leidžiame mūsų svečiams patiems užsitepti šio gėrio pagal skonį!
Dėkojame už šį puikų receptą Remunei!