Patikėkite, šią užtepėlę pamilsta beveik visi - ne tik dėl skonio, bet ir dėl paties valgymo proceso - įprasta, kad užtepėlę kiekvienas tepasi pats ant savo duonos riekutės. Taigi, mums teireikia keleto puikiosios užtepėlės ingredientų, elektrinio smulkintuvo bei itališkos duonelės čiabatos.
Sudėtinės dalys
- Raudonoji paprika, 2 vnt.
- Druska, žiupsnelis
- Česnakas, 2 skiltelės
- Petražolės, 50 g
- Parmezano sūris, 80 g
- Juodosios alyvuogės, 50 g
- Majonezas, 2 v. šaukštai
- Krapai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Paprikas nuplauname, išvalome sėklalizdžius, perpjauname į keletą didesnių dalių ir dedame jas į elektrinį smulkintuvą (galima pjaustyti ir peiliu, tačiau ir užtruktume nepalyginamai ilgiau, ir užtepėlės sultingumas būtų ne toks geras). Užteks keletų (turbo) paspaudimų, kad susmulkintumėme paprikas. Jas perdedame į didesnį dubenį, kuriame galėsime maišyti užtepėlę;
- 2
Lygiai taip pat susmulkiname ir juodąsias alyvuoges, česnako skilteles bei žalumynus (petražoles, krapus). Viską sudedame į dubenį. Suberiame tarkuotą kietąjį sūrį (šiuokart naudojome "Džiugo" tarkuotą sūrį, kurį jau tokį įsigijome parduotuvėje);- 3
Galop permaišome visus smulkintus užtepėlės ingredientus, kad tiek jie, tiek jų sultys ir skoniai persimaišytų. Dėmesio - gardiname druska ir majonezu tik prieš pat ateinant svečiams. Paprasčiausiai smulkintos daržovės ir taip išskiria nemažai savų sulčių, o pasūdžius ir įdėjus majonezo, išskirtų dar daugiau;Susiję receptai - 2