Puikus užkandžio receptas vakarėliui ar besiruošiantiems pavakaroti su patinkančiu filmu! Dėmesio - naudosime virtus ryžius (200 g), o kroketams virti reikės aliejaus (nenurodytas patiekalo ingredientų sąraše).
Sudėtinės dalys
-
Ryžiai, 200 g
-
Tunas, 200 g
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Malti džiūvėsiai, 3/4 stiklinės
-
Jogurtas, 140 g
-
Feta sūris, 3/4 stiklinės
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Špinatai, 1/3 stiklinės
-
Grietinė, 1 v. šaukštas
-
Druska, žiupsnelis
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Krapai, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Virtus ryžius sumaišome su konservuoto tuno gabalėliais, įmaišome pasūdytą vieno kiaušinio plakinį.
- 2
Iš gautos masės formuojame rutuliukus, apvoliojame maltuose džiūvėsiuose ir apkepame aliejuje, kol išorė dailiai apskrus.- 3
Gaminame kroketų padažą. Į el.smulkintuvo indą sudedame liesą jogurtą, špinatų lapus, tris ketvirčius stiklinės trupinto Feta sūrio, skiltelę česnako, kaupiną v. šaukštą grietinės - keletu paspaudimų susmulkiname iki vientisos masės. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir krapais. Padažą sudedame į atskirą indelį ir patiekiame šalia kroketų. Skanaus!Susiję receptai - 2