Puikus užkandžio receptas vakarėliui ar besiruošiantiems pavakaroti su patinkančiu filmu! Dėmesio - naudosime virtus ryžius (200 g), o kroketams virti reikės aliejaus (nenurodytas patiekalo ingredientų sąraše).
Sudėtinės dalys
- Ryžiai, 200 g
- Tunas, 200 g
- Kiaušinis, 1 vnt.
- Malti džiūvėsiai, 3/4 stiklinės
- Jogurtas, 140 g
- Feta sūris, 3/4 stiklinės
- Česnakas, 1 skiltelė
- Špinatai, 1/3 stiklinės
- Grietinė, 1 v. šaukštas
- Druska, žiupsnelis
- Malti pipirai, pagal skonį
- Krapai, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Virtus ryžius sumaišome su konservuoto tuno gabalėliais, įmaišome pasūdytą vieno kiaušinio plakinį.
- 2
Iš gautos masės formuojame rutuliukus, apvoliojame maltuose džiūvėsiuose ir apkepame aliejuje, kol išorė dailiai apskrus.- 3
Gaminame kroketų padažą. Į el.smulkintuvo indą sudedame liesą jogurtą, špinatų lapus, tris ketvirčius stiklinės trupinto Feta sūrio, skiltelę česnako, kaupiną v. šaukštą grietinės - keletu paspaudimų susmulkiname iki vientisos masės. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir krapais. Padažą sudedame į atskirą indelį ir patiekiame šalia kroketų. Skanaus!Susiję receptai - 2