Ką gi, šiandieną šaldytuve nėra vištienos filė, o Kijevo kotleto labai noris... Todėl vištieną tiesiog pakeisime kiaulienos faršu.
Sudėtinės dalys
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Malti džiūvėsiai, 100 g
- Bazilikas, pagal skonį
- Druska, pagal skonį
- Sviestas, 150 g
- Kiaulienos faršas, 400 g
- Svogūnas, 1 vnt.
- Miltai, 100 g
- Rozmarinas, pagal skonį
- Aliejus, 250 ml
Gaminimas
- 1Pasiruošiame sviestą: sumaišome žiupsnelį druskos, smulkintus baziliko lapelius, rozmariną, šiek tiek šviežiai malto pipiro, labai mažai smulkinto kmyno. Viską šakute įspaudžiame į sviestą ir padedame šaltai, kad sustingtų iš naujo;
- 2
Maltą kiaulieną sumaišykime su vienu kiaušiniu, smulkintu svogūnu, vienu šaukštu džiūvėsių. Iš mėsos suformuokime apvalainus plokščius blynelius, į vidų dėkime sviesto, kitu mėsos blyneliu uždenkime, užspauskime kraštelius ir delnais suformuokime apvalų didžkukulį;- 3
Taip suformuotus didžkukulius apvoliokime miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Sudėkime į įkaitintą aliejų (perkaitinti nereikėtų, nes kukulių paviršius apskrus greitai, o vidus nespės pervirti). Virkime kiekvieną apie 8 min., kol įgaus aukso atspalvį. Jeigu aliejus didžkukulių neapsemia, žinoma, juos reikėtų pavartyti;Susiję receptai - 2