Kijevo kotletas (iš kiaulienos)

Šiandieną gaminsime Kijevo kotletą, tačiau ne kaip įprasta - iš kiaulienos faršo. Skanu ir sotu. Receptas su nuotrauka - išbandykite!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.07 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading...
4.07 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kijevo kotletas
Ką gi, šiandieną šaldytuve nėra vištienos filė, o Kijevo kotleto labai noris... Todėl vištieną tiesiog pakeisime kiaulienos faršu.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pasiruošiame sviestą: sumaišome žiupsnelį druskos, smulkintus baziliko lapelius, rozmariną, šiek tiek šviežiai malto pipiro, labai mažai smulkinto kmyno. Viską šakute įspaudžiame į sviestą ir padedame šaltai, kad sustingtų iš naujo;
  • 2
    Maltą kiaulieną sumaišykime su vienu kiaušiniu, smulkintu svogūnu, vienu šaukštu džiūvėsių. Iš mėsos suformuokime apvalainus plokščius blynelius, į vidų dėkime sviesto, kitu mėsos blyneliu uždenkime, užspauskime kraštelius ir delnais suformuokime apvalų didžkukulį;
  • 3
    Taip suformuotus didžkukulius apvoliokime miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Sudėkime į įkaitintą aliejų (perkaitinti nereikėtų, nes kukulių paviršius apskrus greitai, o vidus nespės pervirti). Virkime kiekvieną apie 8 min., kol įgaus aukso atspalvį. Jeigu aliejus didžkukulių neapsemia, žinoma, juos reikėtų pavartyti;
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą