Sudėtinės dalys:
-
Kiauliena, 400 g
-
Ryžiai, 200 g
-
Morkos, 2 vnt.
-
Barbecue padažas, 1 v. šaukštas
-
Grietinė, 4 v. šaukštai
-
Česnakas, 4 skiltelės
-
Druska, pagal skonį
-
Majonezas, 2 v. šaukštai
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Krakmolas, 1 v. šaukštas
Gaminimas:
- Kiaulienos (gali būti mentis, sprandinė) gabalėlius pagardiname šviežiais maltais pipirais, druska, uždedame keletą šaukštų majonezo, 2-3 smulkintas česnako skilteles. Leidžiame pasimarinuoti bent keletą valandų;
- Kiaulienos gabalėlius apkepiname iš visų pusių įkaitintoje keptuvėje. Neleidžiame gabalėliams troškintis savose sultyse – tegul apskrunda (kad mėsa neišsausėtų);
- Suberiame apkeptus gabalėlius į troškintuvą su verdančiu daržovių sultiniu (arba tiesiog vandeniu). Verdame apie 1 val.;
- Keptuvėje apkepame stambiai kapotą svogūną, morkos griežinėlius. Sudedame daržoves į puodą su mėsa. Paragaujame sultinio – jeigu reikia, pagardiname prieskoniais, druska. Troškiname dar 30 min;
- Į troškintuvą dedame 4-5 šaukštus grietinės, 1 v. š. barbecue padažo (nebūtinai), 1 šaukštą krakmolo (ištirpiname šaltam vandenyje ir po truputį supilame). Viską gerai išmaišome;
Patiekiame su ryžiais bei “Iceberg” ir pomidoro salotomis!
Koks nuostabus močiūtės guliašas-dėkui jums
krakmolas tai cia jau nesamone, mociute persistenge:)
@Rolka. Padažas ir majonezas nuo manęs
is kur pas mociutes buvo barbekiu padazas
aciu
Labai patiko!
Labai skanu
aciu