Kijevo kotletas (iš kiaulienos)

Kijevo kotletas

Ingredientai:

Gaminimas:

Ką gi, šiandieną šaldytuve nėra vištienos filė, o Kijevo kotleto labai noris… Todėl vištieną tiesiog pakeisime kiaulienos faršu.

  1. Pasiruošiame sviestą: sumaišome žiupsnelį druskos, smulkintus baziliko lapelius, rozmariną, šiek tiek šviežiai malto pipiro, labai mažai smulkinto kmyno. Viską šakute įspaudžiame į sviestą ir padedame šaltai, kad sustingtų iš naujo;
  2. Maltą kiaulieną sumaišykime su vienu kiaušiniu, smulkintu svogūnu, vienu šaukštu džiūvėsių. Iš mėsos suformuokime apvalainus plokščius blynelius, į vidų dėkime sviesto, kitu mėsos blyneliu uždenkime, užspauskime kraštelius ir delnais suformuokime apvalų didžkukulį;
  3. Taip suformuotus didžkukulius apvoliokime miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Sudėkime į įkaitintą aliejų (perkaitinti nereikėtų, nes kukulių paviršius apskrus greitai, o vidus nespės pervirti). Virkime kiekvieną apie 8 min., kol įgaus aukso atspalvį. Jeigu aliejus didžkukulių neapsemia, žinoma, juos reikėtų pavartyti;

Kijevo kotletus patiekime su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Skanaus!

P.S. pagal ingredientus turėtų išeiti 6 Kojevo kotletai. Kiti mėsos patiekalai ››