Avižinių dribsnių batonėliai (granola)

Ingredientai:

Gaminimas:

Pamenat, kaip orkaitėje skrudinome dribsnius? Velniškai skaniai sumaišytus su medučiu, riešutiais, moliūgo sėklomis ir saulėgrąžomis?

Taigi, šiandieną sutinkame skrudintų dribsnių giminaičius – granola batonėlius! Jau geriau mūsų atžalos valgytų batonėlius, gamintus mūsų virtuvėje, tiesa?

  1. Į didelį dubenį pilame birius ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, rudą cukrų (trys ketvirčiai stiklinės), cinamoną, kapotus riešutus (galima pakeisti razinomis), druską, vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišome tarpusavyje.
  2. Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame skystus ingredientus: po pusę stiklinės skysto medaus ir aliejaus, išplaktą kiaušinį. Rankomis kruopščiai išmaišome birius ir skystus ingredientus.
  3. Į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi, sudedame masę, tolygiai paskirstome. Paspaudžiame šaukštu, kad “susigulėtų”. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 min. Išimame ir palaikome 5 min. Tuomet supjaustome į pailgus batonėlius (vėliau tai atlikti gali būtisudėtinga).

Skanaus, smaližiai!

P.S. geriausia kloti į kepimo formą taip, kad aukštis nebūtų didesnis kaip 10-13 mm. Jeigu aukštis bus didesnis kaip 13 mm, galimai, batonėliai bus labiau panašūs į pyrago gabalėlius negu į pačius patonėlius (kaip mano atveju 🙂 ).

[už kadro]

Birių ingredientų šlaitas

 

Avižinių dribsnių batonėliai: birūs ingredientai

 

Pjaustome į batonėlius…

 

Avižinių dribsnių batonėliai: supjaustome