Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 2 stiklinės
-
Sviestas, 2/3 stiklinės
-
Cukrus, 3/2 stiklinės
-
Kiaušinis, 6 vnt.
-
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
-
Aliejus, 2 v. šaukštai
-
Varškė, 800 g
-
Pienas, 1 stiklinė
-
Pudingas, 2 vnt.
Gaminimas:
- Pirmiausia dubenyje į 2 stiklines miltų įmaišykime kepimo miltelius. Ištirpinkime sviestą ir sumaišykime su puse stiklinės cukraus, 2 plaktais kiaušiniais, miltais. Kietą tešlą dedame į šaldytuvą dar apstingti;
- Gaminkime pyrago įdarą! 4 kiaušinius ištrinkime su stikline cukraus, įmaišykime keletą šaukštų aliejaus;
- Varškę sutrinkime trintuvu, kad neliktų gumuliukų, o pieną sumaišykime su pudingo milteliais (2 pak.);
- Kiaušinių ir pieno masę supilkime į varškę ir gerai išmaišykime. Įdaras iš tiesų atrodo skystas (taip ir turi būti);
- Pasidenkime ant stalo kepimo popierių. Iš šaldytuvo išimtą tešlą plonai paskirstykime ant kepimo popieriaus ir jį įklokime į kepimo formą. Jeigu reikia dar papildomai paskirstykime tešlą, kad ji dengtų visus kepimo formos kraštus. Supilkime įdarą ir kepkime iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60min. (kol įdaras bus stabilus).
Skanaus!
Ačiū Aušrai už pyrago receptą.
@Regina: tai reiškia du trečdaliai stiklinės. Tai būtų apytiksliai 150 g
Ka reiskia sviestas 2/3 stiklines???Kiek sviesto?Iki siol sviestas buvo nurodomas gramais
Užsuk Iškepsiu dar vieną tokį Ir tada tau galės būti jau ne vienas gaaabiukls, o visas pyragas na gal ne visas bet pusė tai tikrai