OKEI, galop išbandytas karamelės ir riešutų pyragas. Dantys sveiki, nes pyragas (karamelė ir padas) minkštutis!
Sudėtinės dalys
- Miltai, 1 stiklinė
- Sviestas, 150 g
- Kiaušinis, 1 vnt.
- Cukrus, 160 g
- Grietinė, 3 v. šaukštai
- Kepimo milteliai, 2/3 a. šaukštelis
- Riešutai, 150 g
- Abrikosų džemas, 4 v. šaukštai
- Grietinėlė, 1/4 stiklinė
- Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
Gaminimas
- 1Imame apie 80 g kambario temperatūros sviesto ir išsukame su 1/3 stiklinės cukraus, įkulame kiaušinio trynį, suberiame šaukštelį vanilinio cukraus, keturis šaukštus grietinės ir viską gerai išmaišome. Suberiame miltus (1 stiklinė ir 4 valgomieji šaukštai), sumaišytus su kepimo milteliais (du trečdaliai arbatinio šaukštelio);
- 2
Tešlą išminkykime, sandariai uždenkime (arba įdėkime į maišelį) ir padėkime į šaldytuvą atvėsti (1 valandą). Įkaitinkime orkaitę iki 180 °C, paskirstykime tešlą ant kepimo popieriaus (maždaug tokio dydžio kaip kepimo forma su kraštais), tuomet kartu su kepimo popieriumi įklokime į kepimo formą, kad užsilenktų apie 2 cm aukščiau nei pagrindas. Kepkime apie 10 min.- 3
Tuo metu pasiruošiame karamelės ir riešutų masę! Susmulkiname riešutus (šiuo atveju graikiniai, Pekano ir lazdyno riešutai beveik lygiomis dalimis). Pašildome džemą, kad suskystėtų (stiklinę įmerkiame į dubenį su karštu vandeniu). Prikaistuvyje išlydome apie 1/2 stiklinės cukraus... nuolat maišome ... įdedame likusį kambario temperatūros sviestą (apie 70 g) ... nuolat maišome... supilame grietinėlę... nuolat maišome. Masė ims burbuliuoti, todėl nelaukdami, kol pradės kristalizuotis ir mestis į gumulėlius - nuimame nuo kaitros ir suberiame į prikaistuvį smulkintus riešutus, išmaišome su karamele;- 4
Išimame kepimo formą iš orkaitės, džemu aptepame pagrindo viršų, dailiai paskirstome riešutų ir karamelės masę. Kepame dar apie 10 min. Tuomet leidžiame pastovėti (bent valandą), kad viršutinis pyrago sluoksnis apstingtų.Susiję receptai - 2
Nieko tokio dėl žvaigždučių, svarbiausia, kad patiko!
Ir atsiprasau, norejau 5 zvaigzdutes duoti, netycia 2 paspaudziau, nezinau kaip istaisyti 😀
Nuostabus pyragas! 😉