Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 225 g
-
Sviestas, 225 g
-
Cukraus pudra, 310 g
-
Kiaušinis, 4 šaukštai
-
Citrinos sultys, 40 ml
-
Kepimo milteliai, 3/4 a. šaukštelis
-
Citrinos žievelė, 4 šaukštai
Gaminimas:
Labai paprastas ir skanus pyragas, ypač tinkantis Kalėdiniam stalui!
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
- Išsukite sviestą ir cukraus pudrą (225g), kol tešla taps vientisa.
- Maišydami tešlą, įmuškite kiaušinius.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sijokite į tešlą miltus ir pridėkite tarkuotos citrinos žievelės, maišykite iki vientisos masės.
- Suformuokite tešlą į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Šaukštu gražiai suformuokite formos viršų.
- Kepkite apie 45-50 min. (kol krapštukas įkištas į pyrago vidurį ištraukiamas švarus).
- Kol pyragas aušta skardoje, dubenėlyje sumaišome citrinos sultis (iš 1 1/2 citrinos) ir cukraus pudrą (85g) – papuošimui. Kol pyragas dar šiltas, pabadykite viršų šakute ir užpilkite papuošimą. Leiskite pyragui atvėsti, palaikykite vėsiai. Galima tiekti į stalą!
Hermetiškame inde pyragas išbūna nepraradęs savybių apie 4 dienas, o sušaldytas – iki 1 mėn.