Pyragas su citrinų žievele

Labai paprastas ir skanus pyragas, ypač tinkantis Kalėdiniam stalui! Tereikia sumaniai išnaudoti citrinos žievelę ir citrinos sultis.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Pyragas su citrinų žievele
Labai paprastas ir skanus pyragas, ypač tinkantis Kalėdiniam stalui!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  • 2
    Išsukite sviestą ir cukraus pudrą (225g), kol tešla taps vientisa.
  • 3
    Maišydami tešlą, įmuškite kiaušinius.
  • 4
    Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sijokite į tešlą miltus ir pridėkite tarkuotos citrinos žievelės, maišykite iki vientisos masės.
  • 5
    Suformuokite tešlą į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Šaukštu gražiai suformuokite formos viršų.
  • 6
    Kepkite apie 45-50 min. (kol krapštukas įkištas į pyrago vidurį ištraukiamas švarus).
  • 7
    Kol pyragas aušta skardoje, dubenėlyje sumaišome citrinos sultis (iš 1 1/2 citrinos) ir cukraus pudrą (85g) – papuošimui. Kol pyragas dar šiltas, pabadykite viršų šakute ir užpilkite papuošimą. Leiskite pyragui atvėsti, palaikykite vėsiai. Galima tiekti į stalą!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą