Pyragas su citrinų žievele

Labai paprastas ir skanus pyragas, ypač tinkantis Kalėdiniam stalui! Tereikia sumaniai išnaudoti citrinos žievelę ir citrinos sultis.
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Labai paprastas ir skanus pyragas, ypač tinkantis Kalėdiniam stalui!

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Išsukite sviestą ir cukraus pudrą (225g), kol tešla taps vientisa.
  3. Maišydami tešlą, įmuškite kiaušinius.
  4. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Sijokite į tešlą miltus ir pridėkite tarkuotos citrinos žievelės, maišykite iki vientisos masės.
  5. Suformuokite tešlą į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Šaukštu gražiai suformuokite formos viršų.
  6. Kepkite apie 45-50 min. (kol krapštukas įkištas į pyrago vidurį ištraukiamas švarus).
  7. Kol pyragas aušta skardoje, dubenėlyje sumaišome citrinos sultis (iš 1 1/2 citrinos) ir cukraus pudrą (85g) – papuošimui. Kol pyragas dar šiltas, pabadykite viršų šakute ir užpilkite papuošimą. Leiskite pyragui atvėsti, palaikykite vėsiai. Galima tiekti į stalą!

Hermetiškame inde pyragas išbūna nepraradęs savybių apie 4 dienas, o sušaldytas – iki 1 mėn.

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą