Per šv. Velykas visa šeima susirenka ir šurmuliuoja namuose. Pokalbiai, prisiminimai, saulėta pavasariška nuotaika ir viliojantis mielinių bandučių kvapas iš virtuvės... Tebūnie šio aromato kupini ir Jūsų namai!
Sudėtinės dalys
Gaminimas
- 1Ruošiame bandelių tešlą. Pirmiausia puode pašildome pieną (šildome iki ims garuoti ir nuimame nuo kaitros), įdedame sviesto (50 g), įtarkuojame apelsino žievelės, suberiame cukrų. Maišome, kol ištirps sviestas. Kitame dubenyje sumaišome miltus, 1/2 šaukštelio cinamono, sausas mieles ir žiupsnelį druskos, įmušame vieną kiaušinį. Pienui pravėsus, supilame jį į dubenį su miltais. Bandelių tešlą maišome, kol ji leidžiasi maišoma šaukštu, tuomet barstomės miltų ir minkome iki vientiso elastingo gumulo. Gerai išminkius, dedame tešlą į aliejumi išteptą puodą bei uždengę švaria servetėle, padedame šiltai, kad tešla iškiltų (2 valandas).
- 2
Iškilusią tešlą dar kartą perminkome ant miltais pabarstyto stalviršio ir suformuojame bandutes. Jas sudedame ant sviestu išteptos kepimo formos ir apdengę servetėle leidžiame išsipūsti (dar 1 valandą). Bandutes aptepame vieno kiaušinio plakiniu ir dedame į iki 175°C įkaitintą orkaitę kepti 25-30 min.- 3
Kol Velykų bandutės kepa, ruošiame joms saldų sviestą. Sudedame kambario temperatūros sviestą (200 g), medų, imbiero miltelius (arba šiek tiek smulkiai tarkuotos imbiero šaknies) ir 1/2 šaukštelio cinamono į dubenį. Imame šakutę ir ja sumaigome turinį, jį gerai išsukame, kol visi ingredientai susimaišys.- 4
Bandelėms iškepus, leidžiame joms 10 minučių atvėsti ir valgome dar šiltas su saldžiu sviestu. Skanaus!Susiję receptai - 2