Kitokios duonos receptas

Kitokios duonos receptas - sunku patikėti, kad duonai nereikia nei aliejaus, nei mielių, nei miltų...
3.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Kitokią duoną iškepus skanausime dar šiltą su sūriu, su uogiene – niam!

  1. Pirmiausia (pagal gamintojo nurodymus) išverdame sorų kruopas – prireiks pusantros stiklinės kruopų. Palikime ataušti;
  2. Dideliame dubenyje išmaišome birius ingredientus (po stiklinę saulėgrąžų sėklų, lazdyno riešutų, moliūgų sėklų, 1/3 stiklinės linų sėmenų, 2/3 stiklinės avižinių dribsnių, keletą šaukštų avižų sėlenų, arbatinį šaukštelį druskos);
  3. Šiek tiek pašildome šaukštą medaus, kad būtų skystesnis – įmaišome į birius ingredientus kartu su pusantros stiklinės šilto vandens. Sumaišius ingredientus, laipsniškai įmaišome virtas sorų kruopas. Paliekame gerai išmaišytą tešlą valandą pastovėti;
  4. Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais. Kepimo formoje paskirstome tešlą, paspaudžiame šaukštu. Pašauname kepimo formą į įkaitintą (iki 180 laipsnių) orkaitę ir kepame apie 50 min. Išimame kepimo formą ir duonos kepalėlį atsargiai išimame iš kepimo formos – dedame ant grotelių “dugnu aukštyn” ir pašauname atgal į orkaitę, kad duonos paviršiuje susidarytų traški plutelė – apie 5-8 min.
  5. Tuomet išimame, leidžiame atvėsti 30 min. ir suraikius skanaujame!
Susiję receptai
Atsiliepimai
Inga | 5-31-2015 16:05

Labai labai patiko, kepu dar karta

Jokūbas | 5-3-2014 08:05

Neteko bandyti būtent su šiomis kruopomis. Tačiau, manau, kuskusas galėtų pakeisti sorų kruopas (3/2 = 1,5 stiklinės)

N | 4-18-2014 13:04

Sveiki, o galima vietoje sorų dėti kuskusą arba manų kruopas?

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą