Kitokią duoną iškepus skanausime dar šiltą su sūriu, su uogiene - niam!
Sudėtinės dalys
-
Lazdyno riešutai, 1 stiklinė
-
Saulėgrąžos, 1 stiklinė
-
Moliūgo sėklos, 1 stiklinė
-
Sorų kruopos, 3/2 stiklinės
-
Linų sėmenys, 1/3 stiklinės
-
Avižiniai dribsniai, 2/3 stiklinės
-
Avižų sėlenos, 4 v. šaukštai
-
Druska, 1 a. šaukštelis
-
Medus, 1 v. šaukštas
-
Vanduo, 3/2 stiklinės
Gaminimas
- 1Pirmiausia (pagal gamintojo nurodymus) išverdame sorų kruopas - prireiks pusantros stiklinės kruopų. Palikime ataušti;
- 2
Dideliame dubenyje išmaišome birius ingredientus (po stiklinę saulėgrąžų sėklų, lazdyno riešutų, moliūgų sėklų, 1/3 stiklinės linų sėmenų, 2/3 stiklinės avižinių dribsnių, keletą šaukštų avižų sėlenų, arbatinį šaukštelį druskos);- 3
Šiek tiek pašildome šaukštą medaus, kad būtų skystesnis - įmaišome į birius ingredientus kartu su pusantros stiklinės šilto vandens. Sumaišius ingredientus, laipsniškai įmaišome virtas sorų kruopas. Paliekame gerai išmaišytą tešlą valandą pastovėti;- 4
Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais. Kepimo formoje paskirstome tešlą, paspaudžiame šaukštu. Pašauname kepimo formą į įkaitintą (iki 180 laipsnių) orkaitę ir kepame apie 50 min. Išimame kepimo formą ir duonos kepalėlį atsargiai išimame iš kepimo formos - dedame ant grotelių "dugnu aukštyn" ir pašauname atgal į orkaitę, kad duonos paviršiuje susidarytų traški plutelė - apie 5-8 min.- 5
Tuomet išimame, leidžiame atvėsti 30 min. ir suraikius skanaujame!Susiję receptai - 2
Pasakiška duona
Labai labai patiko, kepu dar karta
Neteko bandyti būtent su šiomis kruopomis. Tačiau, manau, kuskusas galėtų pakeisti sorų kruopas (3/2 = 1,5 stiklinės)
Sveiki, o galima vietoje sorų dėti kuskusą arba manų kruopas?