Sudėtinės dalys:
-
Lazdyno riešutai, 1 stiklinė
-
Saulėgrąžos, 1 stiklinė
-
Moliūgo sėklos, 1 stiklinė
-
Sorų kruopos, 3/2 stiklinės
-
Linų sėmenys, 1/3 stiklinės
-
Avižiniai dribsniai, 2/3 stiklinės
-
Avižų sėlenos, 4 v. šaukštai
-
Druska, 1 a. šaukštelis
-
Medus, 1 v. šaukštas
-
Vanduo, 3/2 stiklinės
Gaminimas:
Kitokią duoną iškepus skanausime dar šiltą su sūriu, su uogiene – niam!
- Pirmiausia (pagal gamintojo nurodymus) išverdame sorų kruopas – prireiks pusantros stiklinės kruopų. Palikime ataušti;
- Dideliame dubenyje išmaišome birius ingredientus (po stiklinę saulėgrąžų sėklų, lazdyno riešutų, moliūgų sėklų, 1/3 stiklinės linų sėmenų, 2/3 stiklinės avižinių dribsnių, keletą šaukštų avižų sėlenų, arbatinį šaukštelį druskos);
- Šiek tiek pašildome šaukštą medaus, kad būtų skystesnis – įmaišome į birius ingredientus kartu su pusantros stiklinės šilto vandens. Sumaišius ingredientus, laipsniškai įmaišome virtas sorų kruopas. Paliekame gerai išmaišytą tešlą valandą pastovėti;
- Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais. Kepimo formoje paskirstome tešlą, paspaudžiame šaukštu. Pašauname kepimo formą į įkaitintą (iki 180 laipsnių) orkaitę ir kepame apie 50 min. Išimame kepimo formą ir duonos kepalėlį atsargiai išimame iš kepimo formos – dedame ant grotelių “dugnu aukštyn” ir pašauname atgal į orkaitę, kad duonos paviršiuje susidarytų traški plutelė – apie 5-8 min.
- Tuomet išimame, leidžiame atvėsti 30 min. ir suraikius skanaujame!
Pasakiška duona
Labai labai patiko, kepu dar karta
Neteko bandyti būtent su šiomis kruopomis. Tačiau, manau, kuskusas galėtų pakeisti sorų kruopas (3/2 = 1,5 stiklinės)
Sveiki, o galima vietoje sorų dėti kuskusą arba manų kruopas?