Kitokios duonos receptas

Kitokios duonos receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Kitokią duoną iškepus skanausime dar šiltą su sūriu, su uogiene – niam!

  1. Pirmiausia (pagal gamintojo nurodymus) išverdame sorų kruopas – prireiks pusantros stiklinės kruopų. Palikime ataušti;
  2. Dideliame dubenyje išmaišome birius ingredientus (po stiklinę saulėgrąžų sėklų, lazdyno riešutų, moliūgų sėklų, 1/3 stiklinės linų sėmenų, 2/3 stiklinės avižinių dribsnių, keletą šaukštų avižų sėlenų, arbatinį šaukštelį druskos);
  3. Šiek tiek pašildome šaukštą medaus, kad būtų skystesnis – įmaišome į birius ingredientus kartu su pusantros stiklinės šilto vandens. Sumaišius ingredientus, laipsniškai įmaišome virtas sorų kruopas. Paliekame gerai išmaišytą tešlą valandą pastovėti;
  4. Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais. Kepimo formoje paskirstome tešlą, paspaudžiame šaukštu. Pašauname kepimo formą į įkaitintą (iki 180 laipsnių) orkaitę ir kepame apie 50 min. Išimame kepimo formą ir duonos kepalėlį atsargiai išimame iš kepimo formos – dedame ant grotelių “dugnu aukštyn” ir pašauname atgal į orkaitę, kad duonos paviršiuje susidarytų traški plutelė – apie 5-8 min.
  5. Tuomet išimame, leidžiame atvėsti 30 min. ir suraikius skanaujame!