Sudėtinės dalys:
-
Šokoladas (tamsusis), 200 g
-
Cukrus, 200 g
-
Miltai, 100 g
-
Sviestas, 100 g
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
-
Druska, 1/2 a. šaukštelis
-
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
-
Džiovintos slyvos, 200 g
Gaminimas:
- Ištirpinkite šokoladą ir sviestą (geriausia mikrobangų krosnelėje). Sumaišykite masę ir leiskite jai atvėsti (5-10 min.)
- Įmaišykite cukrų ir vanilinį cukrų.
- Įkulkite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
- Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Supilkite visa tai į šokoladinę masę. Viską gerai išmaišykite.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi. Šaukštu paskirstykite skardoje pusę tešlos (šokoladinės masės).
- Nuplikykite džiovintas slyvas karštu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais. Slyvas paskirstykite skardoje ant pirmojo šokoladinės masės sluoksnio.
- Šaukštu paskirstykite antrąjį šokoladinės masės sluoksnį.
- Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40min.
- Iškepus pyragui, leiskite jam atvėsti skardoje. Tuomet įdėkite keletui valandų į šaldytuvą.
Šokoladinis pyragas iš tiesų saldus, todėl pjaustykite mažais gabalėliais.
Pyrago maža? Kitą kartą išbandykite šokoladinių sausainių receptą ›
@ Ineta – šiandien nutiko keistas atvejis su šiuo pyragu. Pavaišinau paštininkę, o ši ištiesusi naują voką (be turinio) paprašė užrašyti receptą ant jo. Taip ir padariau!
Tikrai piaustyti mazais gabaliukais nes saldus be galo. Abejingu nepaliko
Teko ir man ismeginti sita, patariu, saldus ir lb skanus