Šokoladiniai sausainiai su riešutais ir traškučiais

Minkštų ir gardžių šokoladinių sausainių receptas su nuotraukomis.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Nuostabūs, minkšti, išreikšto skonio šokoladiniai sausainiai jau lėkštėje!

  1. Dideliame dubenyje išsukime kambario temperatūros sviestą su stikline cukraus. Elektriniu plaktuvu išplakame masę iki baltumo;
  2. Kiaušinį įkulame į mažą dubenį, išplakame. Įdedame keletą šaukštų grietinės ir kartu išplakame. Kiaušinio masę supilame į sviesto masę, plakame iki vientiso kremo;
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Suberiame į dubenį – išmaišome;
  4. Šokoladą sutarkuojame “burokine” tarka arba suskaldome peiliu. Riešutus suberiame į medžiaginį maišelį, suskaldome turinį virtuviniu plaktuku. Šokoladą ir riešutus suberiame į tešlą, išmaišome. Bulvių traškučius sutrupiname ranka, beriame į tešlą ir išmaišome (jeigu bulvių traškučiai nesūrūs, pridėkime žiupsnelį druskos);
Šokoladiniai sausainiai su riešutais ir traškučiais

Tešlą ant kepimo popieriumi išklotos formos skirstome tiesiog arbatiniu šaukšteliu (kepant forma išsileis). Kepame apie 12-14 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet švelniai išimame ir leidžiame sausainiui sustingti (tik ką išimti bus labai minkšti).

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą