Nuostabūs, minkšti, išreikšto skonio šokoladiniai sausainiai jau lėkštėje!
Sudėtinės dalys
-
Sviestas, 150 g
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Grietinė, 2 v. šaukštai
-
Miltai, 250 g
-
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
-
Riešutai, 100 g
-
Bulvių traškučiai, 50 g
-
Šokoladas (tamsusis), 100 g
Gaminimas
- 1Dideliame dubenyje išsukime kambario temperatūros sviestą su stikline cukraus. Elektriniu plaktuvu išplakame masę iki baltumo;
- 2
Kiaušinį įkulame į mažą dubenį, išplakame. Įdedame keletą šaukštų grietinės ir kartu išplakame. Kiaušinio masę supilame į sviesto masę, plakame iki vientiso kremo;- 3
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Suberiame į dubenį - išmaišome;- 4
Šokoladą sutarkuojame "burokine" tarka arba suskaldome peiliu. Riešutus suberiame į medžiaginį maišelį, suskaldome turinį virtuviniu plaktuku. Šokoladą ir riešutus suberiame į tešlą, išmaišome. Bulvių traškučius sutrupiname ranka, beriame į tešlą ir išmaišome (jeigu bulvių traškučiai nesūrūs, pridėkime žiupsnelį druskos);Susiję receptai - 2