Šokoladinis pyragas (be cukraus ir be kvietinių miltų)

Kaip pagaminti šokoladinį pyragą be cukraus? O be mums įprastų kvietinių miltų? Lengvai. Gaminame šokoladinį pyragą kartu.

Paruošimo 20min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...

Paruošimo 20min. | Gaminimo

  min.
Pirmiausia ko reikia bet kokiam patiekalui - Jūsų meilės kiekviename to recepto žingsnyje. Rezultatas visuomet bus geresnis, jeigu maišysite, kepsite, gardinsite prieskoniais, minkysite ir kočiosite su meile tam, ką tuo metu atliekate. O šiandieną gaminame kitokią visų pamėgto saldžiausio šokoladinio pyrago versiją - be cukraus ir be kvietinių miltų.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Puode užverdame vandenį ir paliekame ant minimalios kaitros. Virš puodo dedame metalinę lėkštę, kurioje tirpinsime šokoladą. Tad pirmiausia į tą lėkštę sudedame sviesto gabalėlius, tuomet laužytą šokoladą  (pravartu būtų rinktis šokoladą be pridėtinio cukraus). Laikas nuo laiko pamaišome, tačiau per 10 min. turėtų ištirpti.
  • 2
    Nuimame vonelę nuo puodo su karštu vandeniu. Į ištirpintą šokoladą supilame agavų sirupą, pagadriname vanilės ekstraktu.
  • 3
    Kol ištirpintas šokoladas aušta, kitame dubenyje išplakame su kiaušinius, pagardiname plakinį žiupsneliu druskos.
  • 4
    Tuo tarpu džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir tuomet supjaustome (užteks pjaustyti pusiau).
  • 5
    Migdolų miltus sumaišome su puse šaukštelio kepimo miltelių.
  • 6
    Į atvėsusią ištirpinto šokolado masę įmaišome kiaušinio plakinį ir migdolų miltus. Suberiame slyvas ir viską dar kartą permaišome.
  • 7
    Šokoladinio pyrago tešlą paskirstome sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. (priklauso nuo kepimo formos gylio). Iškepusiam pyragui leidžiame bent 10min. pailsėti ir gardžiuojamės su visa šeima. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą