Pirmiausia ko reikia bet kokiam patiekalui - Jūsų meilės kiekviename to recepto žingsnyje. Rezultatas visuomet bus geresnis, jeigu maišysite, kepsite, gardinsite prieskoniais, minkysite ir kočiosite su meile tam, ką tuo metu atliekate.
O šiandieną gaminame kitokią visų pamėgto saldžiausio šokoladinio pyrago versiją - be cukraus ir be kvietinių miltų.
Sudėtinės dalys
- Šokoladas (tamsusis), 200 g
- Agavų sirupas, 100 g
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Sviestas, 100 g
- Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
- Slyvos, 100 g
- Vanilinis cukrus, pagal skonį
- Migdolų miltai, 1 stiklinė
Gaminimas
- 1Puode užverdame vandenį ir paliekame ant minimalios kaitros. Virš puodo dedame metalinę lėkštę, kurioje tirpinsime šokoladą. Tad pirmiausia į tą lėkštę sudedame sviesto gabalėlius, tuomet laužytą šokoladą (pravartu būtų rinktis šokoladą be pridėtinio cukraus). Laikas nuo laiko pamaišome, tačiau per 10 min. turėtų ištirpti.
- 2
Nuimame vonelę nuo puodo su karštu vandeniu. Į ištirpintą šokoladą supilame agavų sirupą, pagadriname vanilės ekstraktu.- 3
Kol ištirpintas šokoladas aušta, kitame dubenyje išplakame su kiaušinius, pagardiname plakinį žiupsneliu druskos.- 4
Tuo tarpu džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir tuomet supjaustome (užteks pjaustyti pusiau).- 5
Migdolų miltus sumaišome su puse šaukštelio kepimo miltelių.- 6
Į atvėsusią ištirpinto šokolado masę įmaišome kiaušinio plakinį ir migdolų miltus. Suberiame slyvas ir viską dar kartą permaišome.- 7
Šokoladinio pyrago tešlą paskirstome sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. (priklauso nuo kepimo formos gylio). Iškepusiam pyragui leidžiame bent 10min. pailsėti ir gardžiuojamės su visa šeima. Skanaus!Susiję receptai - 2