Morkų pyragas

Morkų pyrago receptas - gaminame namuose! Paruošti neužtruksime, o desertu nustebinsime!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
3.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Morkų pyragas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia, paruošime traškų morkų pyrago pagrindą. Gero pagrindo taisyklė vadinama 3 - 2 - 1, kadangi reikalingos 3 dalys miltų, 2 dalys sviesto ir 1 dalis šalto vandens. Tad pirmiausia dvi stiklines miltų suberiame į dubenį, beriame žiupsnelį druskos ir šaukštą rudojo cukraus, įtarkuojame 1/3 stiklinės (80 g) sviesto ir įpilame 4-5 šaukštus šalto vandens. Tešlą ranka išminkome iki vientisos masės, išklojame ja kepimo formos (apie 22-25 cm. skersmens) dugną, užriečiame kraštelius. Šakute subadome išklotą pagrindą ir padedame į šaldytuvą kartu su kepimo forma (bent 30 min.).
  • 2
    5-6 vidutinio dydžio morkas išverdame, nusunkiame vandenį, sutriname elektriniu trintuvu iki skystos košės. Šios turime turėti 2 stiklines. Atvėsiname.
  • 3
    Gaminame viršutinį morkų pyrago sluoksnį. Išplakame du kiaušinius, pagardiname puse šaukštelio cinamono. Sudedame trintas morkas ir supilame skardinę saldinto sutirštinto pieno (385-400 g), įberiame 4 šaukštus rudojo cukraus. Įdarą kruopščiai išmaišome.
  • 4
    Išimame kepimo formą iš šaldytuvo, supilame įdarą į vidurį bei pašauname į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę kepti 50-60 min.
  • 5
    Valgome pasigardžiuodami atvėsintą (laikome šaldytuve). Gero apetito!
Susiję receptai
Atsiliepimai
rasa | 2-28-2015 19:02

morkiu pyrago valgau .ir labai patiko.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą