Sudėtinės dalys:
-
Raudonas vynas, 1 stiklinė
-
Razinos, 2/3 stiklinė
-
Obuolys, 3 vnt.
-
Cinamonas, 1 v. šaukštas
-
Sviestas, 3/4 stiklinė
-
Miltai, 1 stiklinė
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Riešutai, 1/2 stiklinė
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
- Apmerkite razinas raudoname vyne, kad išbrinktų;
- Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Įkulkite kiaušinį ir supilkite ištirpintą (atšaldytą sviestą). Viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno;
- Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite nusausintas razinas ir obuolių skilteles. Apibarstykite vaisius cinamonu ir keletu šaukštelių cukraus (galima pabarstyti ir šiek tiek muškato);
- Ant vaisių užpilkite tešlą, suberkite skaldytus riešutus ir pašaukite į orkaitę;
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 minučių.
Skanaukite su ledais!