Šiam receptui reikės 100 g marcipanų masės (įsigysite parduotuvėje).
Sudėtinės dalys
- Miltai, 250 g
- Pienas, 70 ml
- Cukraus pudra, 3 v. šaukštai
- Cukrus, 70 g
- Sviestas, 100 g
- Vanilinis cukrus, 1 v. šaukštas
- Mielės, 3 g
- Citrina, 1/2 vnt.
Gaminimas
- 1Šiltame piene ištirpinkime sausas mieles (3g), suberkime cukrų ir minkštą sviestą.
- 2
Viską gerai išmaišykime ir suberkime vanilinį cukrų bei miltus.- 3
Tešlą išminkykime ir palikime uždengtą šiltai pastovėti apie valandą laiko.- 4
Perminkykime pyrago tešlą dar kartą, iškočiokime į didelį blyną.- 5
Per vidurį dėkime marcipanų masę sumaišytą su smulkintos citrinos gabalėliais. Blyną susukime į cilindrą. Palikime šiltai dar pusvalandžiui (kad pakiltų).- 6
Viršų šiek tiek patepkime sviestu ir kepkime 180° C temperatūroje apie 40 min.- 7
Pyragui iškepus, apibarstykime jį cukraus pudra.Susiję receptai - 2
Manau gmilaa keisti, taciau reik?tu pagalvoti apie darzoviu sultin?. Nes jei verdame pupeles patys pagal recepta, tuo paciu issiverdame ir skanu darzoviu sultin?.