Imbieriniai sausainiai (Kalėdoms)

Šiandien prikepsime daugybę imbierinių sausainių. Bet labai skanūs, ar pakaks Kalėdoms ir tarpušvenčiui?

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.57 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading...
4.57 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Imbieriniai sausainiai Kalėdoms

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Medų sudedame į prikaistuvį ir pastarąjį pamerkiame į karštą vandenį - kad medus suskystėtų. Į prikaistuvį taip pat sudedame sviestą. Kai viskas ištirps, gerai išmaišykime;
  • 2
    Medaus ir sviesto masę supilkime į didelį dubenį, suberkime cukrų ir žiupsnelį druskos - viską gerai išmaišykime;
  • 3
    Kitame dubenyje išplakime kiaušinius, sumaišykime su prieskoniais (maltais gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru ir muskatu) bei supilkime į tešlą;
  • 4
    Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir suberkime į dubenį. Užminkykime imbierinių sausainių tešlą ir padėkime į šaldytuvą valandai, kad pastingtų;
  • 5
    Iškočiokime tešlą ir išpjaukime norimos formos sausainius, sudėkime juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkime iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15min.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą