Sudėtinės dalys:
-
Sviestas, 200 g
-
Medus, 3/4 stiklinės
-
Miltai, 6 stiklinės
-
Cukrus, 1 stiklinės
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
-
Druska, 1 a. šaukštelis
-
Imbieras, 1 v. šaukštas
-
Muskatas, 1 a. šaukštelis
-
Gvazdikėliai, 1 a. šaukštelis
-
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
- Medų sudedame į prikaistuvį ir pastarąjį pamerkiame į karštą vandenį – kad medus suskystėtų. Į prikaistuvį taip pat sudedame sviestą. Kai viskas ištirps, gerai išmaišykime;
- Medaus ir sviesto masę supilkime į didelį dubenį, suberkime cukrų ir žiupsnelį druskos – viską gerai išmaišykime;
- Kitame dubenyje išplakime kiaušinius, sumaišykime su prieskoniais (maltais gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru ir muskatu) bei supilkime į tešlą;
- Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir suberkime į dubenį. Užminkykime imbierinių sausainių tešlą ir padėkime į šaldytuvą valandai, kad pastingtų;
- Iškočiokime tešlą ir išpjaukime norimos formos sausainius, sudėkime juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkime iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15min.
Jeigu norite namuose užuosti Kalėdas, būtinai išsikepkite šių imbierinių sausainių!