Imbieriniai sausainiai (Kalėdoms)

Šiandien prikepsime daugybę imbierinių sausainių. Bet labai skanūs, ar pakaks Kalėdoms ir tarpušvenčiui?
4.54 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 13
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Medų sudedame į prikaistuvį ir pastarąjį pamerkiame į karštą vandenį – kad medus suskystėtų. Į prikaistuvį taip pat sudedame sviestą. Kai viskas ištirps, gerai išmaišykime;
  2. Medaus ir sviesto masę supilkime į didelį dubenį, suberkime cukrų ir žiupsnelį druskos – viską gerai išmaišykime;
  3. Kitame dubenyje išplakime kiaušinius, sumaišykime su prieskoniais (maltais gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru ir muskatu) bei supilkime į tešlą;
  4. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir suberkime į dubenį. Užminkykime imbierinių sausainių tešlą ir padėkime į šaldytuvą valandai, kad pastingtų;
  5. Iškočiokime tešlą ir išpjaukime norimos formos sausainius, sudėkime juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkime iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15min.

Jeigu norite namuose užuosti Kalėdas, būtinai išsikepkite šių imbierinių sausainių!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą