Florentinams turėkite gliaudytų saulėgrąžų, moliūgo sėklų, keletą saujų riešutų bei kambario temperatūros kondensuoto pieno.
Sudėtinės dalys
-
Moliūgo sėklos, 200 g
-
Saulėgrąžos, 200 g
-
Sėlenų dribsniai, 200 g
-
Sutirštintas pienas, 8 v. šaukštai
-
Riešutai, 100 g
Gaminimas
- 1Pasirinktus birius ingredientus (gali būti bet kokie dribsniai, riešutai, džiovinti vaisiai, sėklos - nebūtinai šie, kurie naudoti šiam konkrečiam patiekalui) išmaišykite dideliame dubenyje;
- 2
Įdėkite kondensuoto pieno ir išmaišykite dubenio turinį - turi gautis tiršta košė (principas kaip naminio tinginio, neturi būti per skysta masė, antraip nepavyks);- 3
Skardą išklokite kepimo popieriumi (patartina naudoti geresnį, kad kepiniai nepriliptų) ir masę dėkite po šaukštą;- 4
Kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.- 5
Florentinus atvėsinkite skardoje ir tik tuomet sudėkite į dubenį (jie turi apstingti);Susiję receptai - 2