Florentinų receptas

Florentinai, florentinai, florentinai - kur galite panaudoti daugiau fantazijos jei ne kepdami šiuos saldžius ir trapius kepinius? Sezamo sėklos, dribsniai, aguonos, riešutai, džiovinti vaisiai...
4.71 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Florentinams turėkite gliaudytų saulėgrąžų, moliūgo sėklų, keletą saujų riešutų bei kambario temperatūros kondensuoto pieno.

  1. Pasirinktus birius ingredientus (gali būti bet kokie dribsniai, riešutai, džiovinti vaisiai, sėklos – nebūtinai šie, kurie naudoti šiam konkrečiam patiekalui) išmaišykite dideliame dubenyje;
  2. Įdėkite kondensuoto pieno ir išmaišykite dubenio turinį – turi gautis tiršta košė (principas kaip naminio tinginio, neturi būti per skysta masė, antraip nepavyks);
  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi (patartina naudoti geresnį, kad kepiniai nepriliptų) ir masę dėkite po šaukštą;
  4. Kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
  5. Florentinus atvėsinkite skardoje ir tik tuomet sudėkite į dubenį (jie turi apstingti);

P.S. Pagal pateiktus ingredientus pavyko pagaminti 24 florentinus! Dėkojame Ugnei už receptą.

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą