Prancūziškų ragelių kruasanų receptas

Šiandieną gaminame traškius sluoksniuotos tešlos sviestinius pyragėlius - kruasanus. Tešlą gaminsime patys, todėl nedelsdami pradėkime!
4.83 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Sviestiniai rageliai traškia plutele, kurių kilmės nepasidalina Prancūzija, Austrija ir kitos Europos šalys… Kad būtų paprasčiau, tegul vadinsime, kad šie rageliai yra kilę iš Prancūzijos.  Gaminant ragelius prireiks šiek tiek kantrybės, taip pat ir laiko, kadangi tešlą reikės ir pašaldyti, ir palikti iškilti. Pradėkime!

Dubenyje sumaišome birius ingredientus: miltus, keletą šaukštų cukraus, sausas mieles, žiupsnelį druskos. Įdedame 20 g (1.5 v. šaukštą) kambario temperatūros sviesto, supilame pieną ir vandenį, tešlą gerai išmaišome ir išminkome rankomis (2-3 min.). Iš tešlos suformuojame suplotą blyną, supakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent dviems valandoms. Čia svarbu ilgai neužgaišti su tešla, kuo daugiau leisime jai iškilti, tuo sunkiau vėliau bus su ja dirbti (perdengiant su sviestu).

 

Kruasanų tešla

 

Tuo tarpu 140 g sviesto dedame tarp sviestinio popieriaus lakštų, pakočiojame iki vientiso blyno (geriausia dar šaltą sviestą susipjaustyti 4 mm storio riekėmis ir sudėjus vieną prie kitos suformuoti kvadratinį lakštą // arba sviestą sudėti į kvadratinį užtraukiamą šaldymo maišelį ir per jį iškočioti). Sviesto lakštą taip pat dedame į šaldytuvą, kad būtų tokios pat temperatūros kaip ir kruasanų tešla.

 

Šaldytas sviestas

 

Išimame tešlą iš šaldytuvo, pakočiojame taip, kad galėtume suvynioti sviesto lakštą iš abiejų pusių (galima iškočioti dvigubai didesnį ir aplenkti sviesto lakštą // taip pat galima padėjus sviesto lakštą į vidurį tešlos lakšto kampus užlankstyti į vidurį (kaip voko)). Iškočiojame į pailgą stačiakampį su kraštinių santykiu 1:3. Tuomet nuo ilgųjų kraštų lenkiame po vieną dalį į vidurį, kiek suplojame rankomis ir suvynioję į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą valandai.

 

Kruasanų receptas: sluoksniuojame tešlą

 

Išėmus kruasanų tešlą iš šaldytuvo, dedame ją ant miltais pabarstyto stalviršio taip, kad prieš tai padarytos lenkimo linijos būtų iš kraštų, t.y. tarsi knygą. Iškočiojame vėl į pailgą stačiakampį santykiu 1:3 ir vėl užlenkiame kraštus ant vidurinės dalies. Pasukame tešlą 90 laipsnių (vėl kaip knygą priešais save) ir iškočiojame į pailgą stačiakampį lakštą (4 mm), supjaustome į trikampius ir juos dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

 

Kruasanų receptas: šaldome tešlos trikampius

 

Išėmus, kiekvieno trikampio bukoje kraštinėje darome įpjovą (žr. nuotrauka Nr. 5) ir nuo jos pradedame vynioti kruasaną iki pat smailosios dalies (žr. nuotrauka Nr. 6). Taip suvyniotus kruasanus dedame ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi (žr. nuotrauka Nr.7), aptepame kiaušinio plakiniu (pasūdytu žiupsneliu druskos) ir paliekame 20 min. kambario temperatūroje. Kadangi naudojome sausas mieles – palikti ilgiau nereikia, neišsipūs. Aptepame kruasanus kiaušinio plakiniu dar kartą ir dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę 16-21 min., kol rageliai dailiai įrus.

 

Kruasanų tešla: trikampiai

 

Sviestinis ragelis

 

Kruasanai kepimo formoje

 

Ką gi, sviestiniai rageliai jau iškepė. Skanaujame kruasanus šiltus su pienu arba pravėsusius su kava ar arbata. Gero apetito!

 

Švieži kruasanai

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą