Morkų pyragas

Morkų pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia, paruošime traškų morkų pyrago pagrindą. Gero pagrindo taisyklė vadinama 3 – 2 – 1, kadangi reikalingos 3 dalys miltų, 2 dalys sviesto ir 1 dalis šalto vandens. Tad pirmiausia dvi stiklines miltų suberiame į dubenį, beriame žiupsnelį druskos ir šaukštą rudojo cukraus, įtarkuojame 1/3 stiklinės (80 g) sviesto ir įpilame 4-5 šaukštus šalto vandens. Tešlą ranka išminkome iki vientisos masės, išklojame ja kepimo formos (apie 22-25 cm. skersmens) dugną, užriečiame kraštelius. Šakute subadome išklotą pagrindą ir padedame į šaldytuvą kartu su kepimo forma (bent 30 min.).
  2. 5-6 vidutinio dydžio morkas išverdame, nusunkiame vandenį, sutriname elektriniu trintuvu iki skystos košės. Šios turime turėti 2 stiklines. Atvėsiname.
  3. Gaminame viršutinį morkų pyrago sluoksnį. Išplakame du kiaušinius, pagardiname puse šaukštelio cinamono. Sudedame trintas morkas ir supilame skardinę saldinto sutirštinto pieno (385-400 g), įberiame 4 šaukštus rudojo cukraus. Įdarą kruopščiai išmaišome.
  4. Išimame kepimo formą iš šaldytuvo, supilame įdarą į vidurį bei pašauname į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę kepti 50-60 min.
  5. Valgome pasigardžiuodami atvėsintą (laikome šaldytuve). Gero apetito!