Šokoladinis pyragas (be cukraus ir be kvietinių miltų)

Gardus šokoladinis pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

Pirmiausia ko reikia bet kokiam patiekalui – Jūsų meilės kiekviename to recepto žingsnyje. Rezultatas visuomet bus geresnis, jeigu maišysite, kepsite, gardinsite prieskoniais, minkysite ir kočiosite su meile tam, ką tuo metu atliekate.

O šiandieną gaminame kitokią visų pamėgto saldžiausio šokoladinio pyrago versiją – be cukraus ir be kvietinių miltų.

  1. Puode užverdame vandenį ir paliekame ant minimalios kaitros. Virš puodo dedame metalinę lėkštę, kurioje tirpinsime šokoladą. Tad pirmiausia į tą lėkštę sudedame sviesto gabalėlius, tuomet laužytą šokoladą  (pravartu būtų rinktis šokoladą be pridėtinio cukraus). Laikas nuo laiko pamaišome, tačiau per 10 min. turėtų ištirpti.
  2. Nuimame vonelę nuo puodo su karštu vandeniu. Į ištirpintą šokoladą supilame agavų sirupą, pagadriname vanilės ekstraktu.
  3. Kol ištirpintas šokoladas aušta, kitame dubenyje išplakame su kiaušinius, pagardiname plakinį žiupsneliu druskos.
  4. Tuo tarpu džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir tuomet supjaustome (užteks pjaustyti pusiau).
  5. Migdolų miltus sumaišome su puse šaukštelio kepimo miltelių.
  6. Į atvėsusią ištirpinto šokolado masę įmaišome kiaušinio plakinį ir migdolų miltus. Suberiame slyvas ir viską dar kartą permaišome.
  7. Šokoladinio pyrago tešlą paskirstome sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. (priklauso nuo kepimo formos gylio). Iškepusiam pyragui leidžiame bent 10min. pailsėti ir gardžiuojamės su visa šeima. Skanaus!