Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyragas su varske

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Tešlai sumušame 4 kiaušinius, atidedame 1 iš trynių į atskirą dubenį;
  2. Suberiame stiklinę cukraus, gerai viską išplakame;
  3. Į vieną stiklinę miltų įdedame šaukštelį kepimo miltelių, gerai juos išmaišom ir suberiame į išplaktus kiaušinius ir dar kartelį viską gerai išmaišome;
  4. Įdarui naudosime su atidėtu tryniu ir cukrumi (3-4 šaukštai) ištrintą varškę (plius šiek tiek citrinos sulčių);
  5. Obuolius nulupame ir supjaustome griežinėliais;
  6. Pasiruošiame skardą ir supilame pusę tešlos masės ant jos tolygiai paskirstome visą varškės įdarą ir užpilame likusią tešlos dalį;
  7. Griežinėliais supjaustytus obuolius įspaudžiame į tešlą, kepame 200⁰C temperatūroje apie 30-40 min.

Skanaus obuolių pyrago su arbata!

P.S. kitą kartą išbandyk švedišką obuolių pyragą su riešutais ir razinomis!