Sudėtinės dalys:
-
Aliejus, 1 v. šaukštas
-
Majonezas, 2 v. šaukštai
-
Česnakas, 3 skiltelės
-
Druska, pagal skonį
-
Kmynai, 50 g
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Bazilikas, pagal skonį
Gaminimas:
Vyrui nepatinka saldus varškės sūris? Ne bėda! Iškepsime varškės sūrį su prieskoniais taip, kad jis tiks ir prie alaus, ir prie vyno.
- Pasiruošiame padažą: nedideliame dubenyje sumaišome majonezą, druską, šaukšą aliejaus, smulkintus česnakus, šviežiai maltus aitriuosius pipirus, smulkintus baziliko lapelius (arba džiovinto baziliko), kmynus (galika šiek tiek pakapoti juos – suteiks daugiau aromato). Mėgstantiems aštrius patiekalus: galima pridėti aitriosios paprikos prieskonių.
- Aptepkime varškės sūrį padažu ir palaikykime keletą valandų, kad prieskoniai ir aromatas suteiktų sūriui savito skonio.
- Sūrį dėkime suvyniokime į foliją ir kepkime orkaitėje, įkaitintoje iki 160-170 laipsnių apie 30 min. Sūris gali išsilydyti, todėl atidžiai prižiūrėkime, ir jam išsilydžius išjunkime kaitrą.
Skanaukime sūrį prie vyno arba alaus!
į padažą aš dar įpiliau du valgomus šaukštus sojos padažo