Sudėtinės dalys:
-
Kiaušinis, 12 vnt.
-
Garstyčios, 1 v. šaukštas
-
Majonezas, 50 ml
-
Citrinos sultys, 2 a. šaukšteliai
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Lašiša, 100 g
Gaminimas:
Kokie tradiciniai šv. Velykų patiekalai be kiaušinių? Vargu, ar galėtume įsivaizduoti šv. Velykų stalą be jų…
- Kietai virtus (ir atvėsintus) kiaušinius dailiai nulupkime. Perpjaukime pusiau išilgai ir trynius išskobkime į atskirą dubenį;
- Šakute sugrūskime trynius ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlius, įdėkime majonezo, garstyčių, pagardinkime mėgstamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykime;
- Trynių masę sudėkime į konditerinį maišelį. Išspauskime masę atgal į kiaušinių baltymus. Apšlakstykime citrinos sultimis. Papuoškime krapų šakele;
Skanaus!
P.S. šaltai rūkytos lašišos gabalėlių galima ir netrinti – tiesiog išspaudus trynių masę, gabalėlis lašišos dedamas ant viršaus ir papuošiama žalūmynais (krapų ar petražolės šakele).