Kokie tradiciniai šv. Velykų patiekalai be kiaušinių? Vargu, ar galėtume įsivaizduoti šv. Velykų stalą be jų...
Sudėtinės dalys
-
Kiaušinis, 12 vnt.
-
Garstyčios, 1 v. šaukštas
-
Majonezas, 50 ml
-
Citrinos sultys, 2 a. šaukšteliai
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Lašiša, 100 g
Gaminimas
- 1Kietai virtus (ir atvėsintus) kiaušinius dailiai nulupkime. Perpjaukime pusiau išilgai ir trynius išskobkime į atskirą dubenį;
- 2
Šakute sugrūskime trynius ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlius, įdėkime majonezo, garstyčių, pagardinkime mėgstamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykime;- 3
Trynių masę sudėkime į konditerinį maišelį. Išspauskime masę atgal į kiaušinių baltymus. Apšlakstykime citrinos sultimis. Papuoškime krapų šakele;Susiję receptai - 2