Prieš pradedant ruošti vieno kąsnio sumuštinius, svarbu prisiminti šiuos patarimus:
#Vieno kąsnio sumuštiniams rinkimės gardžią, geros kokybės duoną;
#Duonos (baltos ar juodos) kraštus-plutelę reikėtų apipjaustyti;
#Sumuštinis neturėtų būti didesnis kaio dviejų kąsnelių;
#Kad duona ant stalo tiesiog neišdžiūtų, gaminant sumuštinius, aptepkime ją plonu sviesto sluoksniu.
Sudėtinės dalys
-
Balta duona, 8 vnt.
-
Sviestas, 4 a. šaukšteliai
-
Tepamas sūris, 120 g
-
Krapai, 2 v. šaukštai
-
Raudonasis svogūnas, 1/2 vnt.
-
Rūkyta lašiša, 200 g
-
Kaparėliai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Imame 8 vienodo dydžio baltos forminės duonos riekutes, plonai aptepame jas sviestu (iš vienos pusės);
- 2
Į tepamąjį sūrį įmaišome smulkintus krapus. Sūriu gausiai aptepame duonos riekutes;- 3
Ant 4-turių riekučių paskirstome rūkytą lašišą, pagardiname džiovintais (maltais) kaparėliais, uždedame ypač plonai pjaustyto raudonojo svogūno, apvožiame likusiomis 4-turiomis riekutėmis, švelniai paspaudžiame. Tuomet apipjaustome kraštus, kad neliktų plutelės, supjaustome mažais kąsneliais;- 4
Iš 8 riekučių išeina 24 vieno kąsnio sumuštinukai. Skanaus!Susiję receptai - 2
Geri, skanus!